Superliga Romaniei Dorinel Munteanu, mesaj ferm pentru jucătorii Oţelului: Cine e mulţumit cu un punct, nu o să stea mult la echipa mea

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Oţelul Galaţi a remizat, scor 1-1, cu UTA Arad, în deplasare şi rămâne liderul campionatului, cu 11 puncte după 5 etape. 



La Arad, Oţelul a condus la pauză, scor 1-0, prin golul marcat de Stipe Juric, atacant transferat în această vară. UTA Arad a avut mai multe ocazii de a marca, însă portarul Iustin Popescu, adus gratis de la Chindia Târgovişte, a reuşit să menţină poarta intactă până aproape de final. Adăscăliţei a comis un henţ în careu în minutul 90+5, iar centralul partidei a arătat punctul cu var. Penalty pentru UTA Arad, transformat de Joao Pedro. Iustin Popescu a fost la un pas să apere, dar portughezul a marcat. . 

Stevanovic a avut o ocazie uriaşă de a aduce victoria gălăţenilor în minutul 90+9, dar mingea trimisă de el spre poartă a fost scoasă de pe linie de un fundaş al arădenilor. 

UTA şi Oţelul s-au mai întâlnit în principala competiţie internă de alte 13 ori, de trei ori s-au impus arădenii, de şase ori au câştigat moldovenii, iar alte patru partide s-au terminat la egalitate.

Prima confruntare a avut loc pe 1 decembrie 1993, Oţelul - UTA 0-0, antrenori Aurel Ţicleanu, respectiv Nicolae Dumitrescu.

Cea mai mare diferenţă de scor s-a consemnat pe 5 aprilie 2003, UTA - Oţelul 3-0. Cele mai multe goluri au fost marcate pe 13 noiembrie 2023, într-un UTA - Oţelul 2-4.

Cea mai recentă dispută directă din Superliga României a avut loc pe 25 aprilie 2024, UTA Arad - Oţelul 3-1, goluri marcate de Eric Omondi, Kevin Lucckassen, Rareş Pop, respectiv Juri Cisotti.

Doar 19 jucători a utilizat UTA în primele patru etape, dintre care trei debutanţi. De partea cealaltă, Oţelul s-a bazat pe 21 de fotbalişti, 10 dintre ei fiind străini.

Dorinel Munteanu, mesaj ferm pentru jucători după meci

"Am pierdut 2 puncte foarte importante pentru noi. Adversarul, în afară de prima repriză, nu a avut nimic concret. Nu sunt mulţumit, trebuia să câştigăm 3 puncte astăzi. 

Nu înţeleg de ce e un avantaj sau să fie un dezavantaj amânarea meciului. Dacă aşa a decis Liga sau FRF, ce să facem? Cel mai rău e să ne scoată din formă. Repet, cu regulamentele interpretabile, e foarte greu. Se favorizează echipele cu bani. 

În primele minute am avut ceva ezitări, dar adversarul ne-a pus în pericol doar prin şuturi de la distanţă. Am avut şanse mari să câştigăm acest joc. Nu sunt mulţumit cu un punct. CIne e mulţumit cu un punct la echipa mea, nu o să stea mult", a declarat Dorinel Munteanu după meciul cu UTA Arad. 

AFC UTA Arad - SC Oţelul Galaţi 1-1 (0-1), Arena Francisc Neuman - Arad
Au marcat: Joao Pedro (90+7 - penalty), respectiv Stipe Juric (13).
Arbitru: Szabolcs Kovacs (Carei); arbitri asistenţi: Romică Bîrdeş (Piteşti), Mihăiţă Necula (Bucureşti); al patrulea oficial: Andrei Moroiţă (Ploieşti)
Arbitru video: George Cătălin Găman (Craiova); arbitru asistent video: Ciprian Florin Danşa (Satu Mare)
Observatori: Nicolae Grigorescu (Timişoara) - CCA, Ioan Mărginean (Alba Iulia) - LPF

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel