Echipa nationala Dorinel Munteanu iese la atac după meciurile naţionalei. "Nu mai merge cu giugiuleala, e prea versat"

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Dorinel Munteanu nu s-a abţinut la adresa foştilor selecţioneri Edi Iordănescu şi Mirel Rădoi, după ce Mircea Lucescu a obţinut 2 victorii în primele 2 partide pe banca naţionalei. 



Cel mai selecţionat fotbalist român din istorie l-a lăudat pe Mircea Lucescu şi a criticat alegerile făcute de foştii selecţioneri. 

"Este incontestabil că nea Mircea Lucescu a venit cu experiența, cu ochiul lui format, cu o carieră în spate, cu modul de a privi fotbalul românesc, dar mai ales cu un stil special de abordare a jucătorilor, de a le transmite și impune unele lucruri.

Nu a putut schimba foarte multe, a mers pe modulul de dinainte, dar a reușit să umble la mentalul băieților. Aici aș remarca și calitatea jucătorilor. Și eu, și mulți dintre colegii mei din Generația de Aur am spus mereu că avem fotbaliști cu valoare. Nu aveam disciplina și respectul necesare pentru fotbalul mare, dar pe care nea Mircea le-a impus.

Nu mai merge cu giugiuleala, e prea versat, e trecut prin multe să mai încerci să-l păcălești. Și se vede atitudinea, nu doar pe teren, dar și din declarații. Iar nea Mircea a avut curaj să nu schimbe iar 4-5 jucători, cum au tot făcut-o predecesorii lui. Nu era deloc în regulă cu acele schimbări de la meci la meci. Nicăieri, la marile echipe, nu se făcea așa.

Fiindcă talentul jucătorilor iese la iveală prin muncă, disciplină și respect, prin consecvență. Da, poate echipa a fost puțin obosită, poate Lituania ne-a chinuit, ne-a dominat, dar jocul nostru colectiv și-a spus cuvântul. Și cu ceva șansă, dar face parte din joc, fără asta nu se poate. 

Elogiile curg acum spre Mircea Lucescu, dar eu aș evidenția echipa, băieții. Au început bine cu Lituania, au căzut, s-au ridicat, și uite așa au reușit să înceapă foarte bine această campanie. Se știe că sunt adeptul muncii, al disciplinei, dar uneori ele trebuie impuse. Și de aceea apreciez că le văd acum la națională.

Și mă gândesc că dacă nu se făceau unele alegeri greșite, cu antrenori fără experiență, chiar și fără licență, poate echipa asta era mult mai sus acum. Dar eu zic că suntem pe un drum bun, nu doar prin rezultate, ci prin cum se tratează fotbalul. 

Văd că acum nu se mai vorbește despre aria de selecție. Pe vremea altor selecționeri se vorbea. Ba chiar și despre atmosfera excelentă din vestiar, chiar și când rezultatele erau negative. Era o minciună totală!

Acum nu se mai vorbeste așa mult despre asta. De fapt, Mircea Lucescu vorbește puțin și face. Și asta se vede și se va vedea în continuare. Ne vom califica și la Mondiale. Și asta va fi dovada că Euro nu a fost o întâmplare", a declarat Dorinel Munteanu pentru GSP

De ce nu reuşesc fotbaliştii români în străinătate 

"Readucerea lui Alexandru Mitriță la națională spune multe despre tactul și felul de a comunica al lui nea Mircea. E mare lucru să ai cuvintele la tine, să-i faci pe jucători să accepte ce le ceri, să nu se gândească decât la joc. Cum să nu-l chemi pe cel mai bun jucător din campionatul intern?! Nu-i dai banderola din prima, dar îl aduci, îl integrezi.

Cum îl stăpânești, aici e treaba antrenorului. La fel și cu Ianis Hagi, chiar dacă are probleme la Rangers. Și sunt mai mulți, inclusiv din campionatul intern. Noi talent și valoare aveam, dar nu aveam disciplină, respect, continuitate. De aia se împotmolesc și prin străinătate, fiindcă nu li s-a dat asta. Iar fotbalul te pedepsește. Pe noi ne-a pedepsit ani mulți, sper că vom înțelege și vom aborda lucrurile altfel pe mai departe", a mai spus Dorinel.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Echipa nationala





pixel