Superliga Romaniei Dorinel Munteanu contează pe sprijinul suporterilor gălățeni în meciul cu Farul Constanța

Data actualizării: | Data publicării:
Facebook SC Oțelul Galați
Facebook SC Oțelul Galați

Echipa de fotbal Oțelul Galați va primi vizita formației lui Gică Hagi, Farul Constanța, astăzi, în a doua etapă a Superligii, începând cu ora 22:00.



Oțelul Galați a început noul sezon al Superligii cu o victorie, scor 3-2 în deplasare cu FC Botoșani, într-un meci la care tensiunea de pe terenul de fotbal s-a aflat la cote înalte. Bogdan Andone, antrenorul botoșănenilor, a avut o reacție nervoasă față de arbitri, fapt ce a determinat sancțiuni din partea oficialilor. Acesta a fost suspendat patru meciuri și amendat cu suma de 6.000 lei.

Pe de altă parte, Farul Constanța a pierdut surprinzător în fața nou-promovatei Unirea Slobozia, scor 0-1 la Ovidiu, meci care a deschis noua stagiune a primului eșalon de fotbal din România.

Dorinel Munteanu, antrenorul Oțelului, a prefațat duelul cu „marinarii” de luni, 22 iulie, de la ora 22:00. Dunărenii nu au mai obținut o victorie în fața constănțenilor din anul 2021, ultimele confruntări finalizându-se cu succesul elevilor lui Gică Hagi, respectiv cu o remiză (1-1).

Dorinel Munteanu: „Ne așteaptă un meci extrem de greu”

„Așteptările sunt, ca întotdeauna, foarte mari. Am avut un prim joc bun în acest început de campionat, în care am obținut cele trei puncte meritate la Botoșani. Ne așteaptă un meci extrem de greu, cu o echipă care, surprinzător, a pierdut pe teren propriu cu Unirea Slobozia, din punctul meu de vedere, pentru că Farul este o echipă bună, o echipă solidă, care joacă fotbal.

Cum am spus înainte de începutul campionatului, nicio echipă nu poate să știe în ce formă sportivă este, iar eu sper că jucătorii noștri să conștientizeze că un joc bun nu înseamnă un început bun de campionat. Un început de campionat bun înseamnă patru-cinci jocuri consecutive la un nivel ridicat - ca să poți să spui că ai început bine campionatul, nu un joc. Un joc nu reprezintă nimic! I-am felicitat (n.r. pe jucători) după 90 de minute la Botoșani, dar ne așteaptă 90 de minute mult mai grele decât în primul joc.

Știm cu toții că avem o mare responsabilitate și în fața propriilor suporteri, pentru că anul trecut am început, mai ales pe teren propriu, mai puțin bine, dar am terminat campionatul cu bine... Sperăm că am învățat din anul trecut și sperăm că o să avem o continuitate la un nivel ridicat mult mai mare.”, a declarat antrenorul oțelarilor.

Munteanu apelează la sprijinul suporterilor gălățeni

„Sunt convins că vor veni foarte mulți suporteri să ne susțină, să ne încurajeze, să fie alături de echipă...deoarece, fără ei, nu atingeam acele performanțe (n.r. promovarea succesivă în ligile de fotbal). De aceea, chiar dacă este o oră târzie, îmi doresc să fie stadionul plin, dacă se poate.

Sincer, atât la Botoșani, cât și la jocul de luni le transmit băieților să nu ia în calcul niciun fel de obstacol, decât obstacolul adversarului, care va fi unul dificil, cu un antrenor valoros, care își dorește foarte mult de la echipă. Sunt convins, așa cum a fost și anul trecut, că vom avea un meci destul de greu. Vreau ca echipa noastră să arate mult mai bine anul acesta, mult mai solid din punct de vedere al organizării, al fazelor fixe... Avem nevoie de sprijinul suporterilor, ca să ne atingem obiectivele.”, a spus Dorinel Munteanu, în conferința de presă premergătoare meciului de luni seară.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel