Superliga Romaniei Dorinel Munteanu, concluzii după cantonamentul Oţelului. Anunţ despre transferuri, buget, abonamente şi restanţe

Data actualizării: | Data publicării:
SC Oțelul Galați
SC Oțelul Galați

Dorinel Munteanu a tras concluziile celor două cantonamente de vară ale celor de la Oţelul Galaţi, de la Vatra Dornei şi din Austria. 



Oţelul Galaţi a câştigat toate cele trei meciuri amicale disputate în această vară şi moralul echipei este unul excelent. 

"Am fost mulţumit de implicarea jucătorilor, de randament, dar şi de rezultat. Pe final de cantonament, ştim că mai sunt tratate situaţii superficial, dar nu a fost cazul nostru. Au intrat în teren foarte motivaţi, ca să câştige meciul şi să aibă un randament bun. Pot spune că de toţi jucătorii am fost mulţumit pe tot parcursul celor două pregătiri, atât la munte cât şi în Austria. Începem să ne gândim cât mai mult la noul campionat, care bate la uşă. Vrem să fim pregătiţi. Am mai spus, acesta va fi un an mult mai greu din toate punctele de vedere. 

Unii jucători au venit mai târziu, unii au prins şi pregătirea de la munte. Eu încerc să îi integrez cât mai rapid. Sunt convins că avem un lot mai valoros ca anul trecut. Important e să ştie ce cer eu, ce vreau de la ei. Făcând coeziunea cu cei vechi, să facem o echipă mai competitivă ca anul trecut", a declarat Dorinel Munteanu pentru Oţelul TV.

Miguel Silva e încă în recuperare, Dorinel mai vrea transferuri

După ce unele surse au afirmat că Miguel Silva ar putea fi lăsat să plece de la Oţelul, Dorinel Munteanu spune că portughezul a fost accidentat şi se tratează în continuare în Portugalia. De asemenea, spune "Neamţul", vor mai veni câţiva jucători la Galaţi. 

"Despre transferuri, aşteptăm să mai vină câţiva jucători. Pe unii să îi legitimăm pentru că sunt deja la noi, dar mai aşteptăm şi alţii. E foarte dificil să aduci jucători, la bugetul nostru. Ştim cu toţii, nu este o creştere foarte mare la nivel de buget, dar încercăm să ne chibzuim cât mai bine şi să facem în aşa fel încât să arate echipa cât mai bine. 

Silva a fost accidentat, are o pubalgie, s-a tratat în Portugalia, de aia nu a fost la sesiunile de pregătire. Cu siguranţă nu mă bazez pe el în startul de campionat, pentru că a lipsit în toată această perioadă. Stipe a lipsit şi el, are nişte dureri", a mai precizat tehnicianul.

Dorinel lămureşte situaţia abonamentelor. "Nu acoperă nici 5% din buget"

Unii fani ai gălăţenilor s-au plâns de preţul mare al abonamentelor pentru meciurile din acest sezon, iar Dorinel Munteanu le-a răspuns acestora. 

"Fanilor le transmit să aibă răbdare şi să fie alături de echipă, pentru că astea sunt atribuţiile unui suporter adevărat, să fie lângă echipă în orice moment şi să creadă. Am văzut un val nu prea mare de nemulţumiţi din punctul de vedere al abonamentelor. Ceea ce pot transmite este că ar trebui să se gândească mai bine cei care sunt vocali pe reţelele de socializare. Ce legătură are echipa, staff-ul tehnic, administraţia, cu stadionul? Abonamentele nu au fost mărite pentru condiţiile din stadion. Dorinel Munteanu nu are o baghetă magică să facă un stadion nou. Eu am promis suporterilor noştri că vom face un fotbal care să atragă lumea la stadion, că vom aduce cele mai bune echipe din Liga 1 aici. De aceea s-au mărit abonamentele. Văd cel mai bun fotbal din România la momentul respectiv. Nu înţeleg nemulţumirea unora. Nu are nicio legătură cu ce prezentăm noi pe teren în fiecare săptămână. Suntem în Superliga României, am fost aproape de câştigarea Cupei, am fost aproape de playoff. Nimeni din Galaţi, în afară de grupul nostru cu care am început acum trei ani, nu a crezut în acest progres pe plan sportiv. Aceste abonamente nu acoperă nici 5% din bugetul nostru, şi aşa foarte mic. Toate aceste nemulţumiri vin pe fondul unor mesaje ale foştilor conducători sau unor persoane care au pus bazele acestui club şi sunt puţini frustraţi", a spus antrenorul.

Oţelul, tot printre cele mai mici bugete. Încă sunt restanţe din sezonul trecut

"Va fi un campionat mult mai greu, şi din punct de vedere sportiv, pentru că foarte multe echipe se întăresc, au patroni cu foarte mulţi bani, investesc în transferuri. Câteva echipe sunt conduse de persoane care, după aceste alegeri, au câştigat nişte funcţii în Consiliile Judeţene şi au planuri măreţe, planuri mari. Nu e mare diferenţă între bugetul nostru de anul trecut şi cel de anul ăsta. Certitudinea noastră este că avem sponsori pe lângă noi, avem o finanţare de la Consiliul Local şi promisiunea domnului primar că ni se va mări bugetul de anul ăsta, deşi încă nu s-a votat. În rest, sunt numai promisiuni. Nu avem nimic cert. Facem eforturi ca să aducem cât mai mulţi sponsori, dar partea financiară poate juca un rol foarte mare în economia campionatului. Suntem pregătiţi să facem faţă, să facem un campionat bun, cu bugetul pe care îl avem noi. Fiindcă şi anul trecut, performanţa pe care a obţinut-o echipa noastră a fost trecută uşor cu vederea de mulţi oameni. Performanţa trebuie plătită, şi încă nu a fost plătită. Am ceva restanţe. Jucătorii au încredere că fac totul ca să fie totul sub control", a completat Dorinel Munteanu. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel