Superliga Romaniei Dorinel Munteanu, cel mai selecţionat tricolor, împlineşte 56 de ani. Cele mai mari performanţe ale carierei

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu, antrenorul celor de la Oţelul Galaţi, împlineşte marţi, 25 iunie, vârsta de 56 de ani. 



Dorinel Munteanu, cunoscut și ca Munti, Neamțul sau Furnica, este unul dintre exponenţii Generaţiei de Aur, alături de care a participat la două turnee finale de Campionat Mondial şi la două Campionate Europene. Are 134 de selecţii la echipa naţională, fiind lider în clasamentul selecţiilor. Pentru echipa naţională, Dorinel Munteanu a marcat 16 goluri. 

Primul meci în Divizia A l-a jucat în 1988, la FC Olt Scorniceşti, echipă de la care s-a transferat un an mai târziu la FC Inter Sibiu. Între 1991 şi 1993 a jucat la Dinamo Bucureşti, unde a avut 67 de meciuri şi a marcat 27 de goluri. Alături de "câinii roşii", Dorinel Munteanu a câştigat campionatul în sezonul 1991-1992 şi a terminat pe locul al doilea în sezonul următor. 

Au urmat doi ani în Belgia, din 1993 până în 1995, la Cercle Brugge, iar în primul sezon în străinătate a fost declarat "cel mai bun jucător din campionatul Belgiei". În următorii opt ani ai carierei, Dorinel Munteanu a jucat în Germania, la FC Koln şi Wolfsburg, revenind în ţară în 2003. 

A devenit antrenor-jucător în 2005, la CFR Cluj, echipă alături de care a ajuns în finala Cupei UEFA Intertoto în acelaşi an, finală pierdută cu RC Lens, după 1-1 în tur şi 1-3 în retur. 

Cea mai mare performanţă ca antrenor o obţine, însă, la Oţelul Galaţi, echipă alături de care, în 2011, reuşeşte câştigarea titlului în Liga 1, dar şi a Supercupei României. În urma acestei performanţe, Dorinel Munteanu a antrenat şi în Liga Campionilor, unde Oţelul a jucat în grupe cu Manchester United, Benfica şi FC Basel. Gălăţenii nu au obţinut atunci niciun punct. 

La mulţi ani, Dorinel Munteanu! 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel