Superliga Romaniei Dorinel Munteanu, apărat după gestul făcut asupra lui David Maftei

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Antrenorul echipei Oțelul Galați a împărțit lumea fotbalului după gestul din meciul cu Dinamo București, având atât contestatari, cât și susținători.



Dorinel Munteanu a avut o ieșire nervoasă la adresa fundașului dreapta David Maftei în remiza cu Dinamo, scor 1-1, de la Galați. Antrenorul l-a tras pe fotbalist de guler pentru a-l face atent, după ce elevul său părea că îi ignoră indicațiile.

După numeroase opinii care au condamnat gestul antrenorului, au apărut și numeroși susținători ai acestuia, printre care și Dumitru Dragomir. Acesta a declarat că tehnicianul oțelarilor doar l-a certat pe elevul său, astfel că nu ar trebui să fie criticat.

Dumitru Dragomir: „Nu înjuri, nu dai cu palma, nu umilești, dar îl cerți!”

„De multe ori - am văzut că e criticat de unul și de altul - trebuie să mai scoți și biciul! Cu toate că nu l-a pălmuit, nu i-a făcut nimic. A fost un pic mai dur. Nu trebuie să umilești pe nimeni, iar aia n-a fost umilire! Umilire știi care e? Să te bag în minutul 89. Aia e umilire! Dar nu să te chem să vezi unde ai greșit. Aia te învață, că ești părinte!

Mai lăsați-mă-n pace! Educația nu se face doar mângâindu-l pe creștet! De-aia am luat-o razna cu tineretul ăsta! Eu îl condamnam pe el dacă îi dădea o palmă, dar dacă ridici glasul la cineva, ce?! L-a înjurat? Păi atunci?! În momentul în care te jignește, te umilește, atunci da! Dar dacă ridică glasul la tine...

A făcut foarte bine (n.r. Dorinel Munteanu). Am luat-o razna cu capul?! Eu sunt un tip coleric, da, nu înjuri, nu dai cu palma, nu umilești, dar îl cerți! Pai cum, îi lași de capul lor pe copii?! Te descarci! Dorinel nu înjură, alții înjură!”, a declarat Mitică Dragomir, la emisiunea „Max Profețiile lui Mitică”.

CITEȘTE ȘI Florin Bratu i-a răspuns lui Dorinel Munteanu, după ce antrenorul gălăţenilor l-a făcut Don Juan

ȘI Ilie Dumitrescu își atacă fostul coleg de generaţie, pe Dorinel Munteanu, după ce antrenorul l-a tras de guler pe David Maftei

Cum și-a explicat Dorinel Munteanu gestul din meciul cu Dinamo

„Am vrut să mă întrebați despre incidentul ăla care a umplut toate ziarele cu... Cum îl cheamă, mă? Cu Maftei. N-am niciun fel de regret la acest incident petrecut și să fie învățătură de minte pentru orice jucător tânăr.

Dacă-l corectez de trei, patru, cinci ori în cinci minute, 10 minute și mă subestimează (n.r. vrea să spună subminează), înseamnă că avem o problemă. Înseamnă... Poate trebuia să reacționez și mai dur. Nu se poate ca un jucător atenționat să nu-și bage antrenorul în seamă, că nu sunt antrenor de paie, să stau pe bancă, să primesc telefoane și să fac ordine. Cel puțin să se uite la mine când mă agit și vreau să-i corectez.

Încă nu s-a născut un jucător care să se uite așa la mine, să strig la el și să nu se uite la mine, pentru că-l corectez, îi doresc binele și să-i corectez jocul lui prost pe care l-a început pe faza defensivă. Trebuie să învețe, să se adapteze la rigorile fotbalului modern.

Dacă el la 20 de ani nu se uită la un antrenor... Acum fără falsă modestie, dar nu s-a născut un jucător care nu să-mi răspundă, că poate ar avea argumente, dar să nu se uite la mine? Nu se poate așa ceva! Hai să facem doar așa și vorbim despre reacția mea sau de bunul simț al jucătorilor?

Eu fac legea aici și să fie clar. Să înțeleagă toți jucătorii, poate vin sau nu mai vin la Oțelul, dar asta e regula de bază și asta a adus succes la echipă până acum și în continuare va fi la fel”, a declarat Dorinel Munteanu, după meci.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel