Superliga Romaniei Dorinel Munteanu, ales antrenorul etapei. Trei jucători ai Universității Craiova, prezenți în cea mai bună echipă

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Dorinel Munteanu a fost desemnat antrenorul celei de-a treia etape a noului sezon al Superligii României, ca un elev de-ai săi să fie prezent, totodată, în echipa etapei.



Trei jucători de la Universitatea Craiova, în echipa etapei

Rezultatul de 2-0 a celor de la Oțelul Galați în fața FCSB-ului i-au determinat pe specialiști să îl desemneze pe tehnicianul dunărenilor ca fiind cel mai bun antrenor al etapei.

Oțelul s-a impus pe terenul campioanei en-titre, fiind în fruntea clasamentului Ligii 1, la egalitate de puncte cu Sepsi OSK și Universitatea Craiova. 

Căpitanul oțelarilor, Juri Cisotti, se află și el în componența celei mai bune echipe din etapa 3, după deschiderea scorului în partida câștigată în fața „roș-albaștrilor”.

Cei mai mulți jucători ai echipei „perfecte” provin de la formația condusă de Costel Gâlcă. De la Universitatea Craiova, cei mai buni jucători ai etapei sunt atacantul Elvir Koljic, mijlocașul Takuto Oshima și fundașul Ștefan Vlădoiu.

În componența celei mai bune echipe a etapei se află și doi jucători petroliști, după ce formația prahoveană a reușit să învingă, pe teren propriu, Rapid București, scor 1-0.

Mijlocașul Sergiu Hanca și portarul Lukáš Zima au fost remarcați după prestațiile lor din ultimul meci disputat pe „Ilie Oană”.

De asemenea, și botoșănenii conduși de Liviu Ciobotariu au fost nominalizați, respectiv mijlocașul Ștefan Bodișteanu, cumpărat de la Farul Constanța, care a reușit primul gol în tricoul moldovenilor, și fundașul Rijad Sadiku. FC Botoșani a reușit să învingă, în deplasare, echipa lui Gică Hagi, scor 1-0.

 

Mijlocașul italian, transformat de Dorinel Munteanu

În vârstă de 31 de ani, Juri Cisotti are un start de campionat de vis. El a oferit două pase decisive și a marcat un gol în primele trei etape din acest sezon. Mai mult decât atât, acesta a fost numit jucătorul primei etape din Liga 1, după două pase perfecte pentru Zivulic la Botoșani, în victoria cu 3-2. 

În urmă cu patru ani, când a semnat cu Oțelul Galați, Juri Cisotti avea o cotă de piață de 200.000 euro pe site-ul de specialitate Transfermarkt. Acum, cota italianului este de peste 3 ori mai mare, el valorând 700.000 euro. Doar Alexandru Pop are o cotă mai bună decât Cisotti, dintre jucătorii de la Oțelul Galați, atacantul valorând 1,2 milioane de euro. 

În sezonul trecut, Juri Cisotti a marcat nouă goluri și a oferit trei pase decisive în campionat. În plus, el a avut și un gol marcat în Cupa României. Media notelor lui Juri Cisotti în acest sezon este de 7,8. El a fost integralist în toate cele trei partide disputate de Oțelul Galați în acest sezon. 

După meciul cu FCSB, în care a marcat un gol în poarta lui Andrei Vlad, Juri Cisotti nu și-a asumat merite deosebite, ci a spus că prioritatea este refacerea pentru meciul cu Hermannstadt, din etapa viitoare.

„Am fost la 16 metri și am dat gol. Toate meciurile sunt diferite. Noi am pierdut la fel cu FCSB-ul anul trecut. Acum avem disciplină, alergăm mult. Ne propunem să revenim la Galați, să facem refacere și să pregătim meciul cu Hermannstadt”, a spus Juri Cisotti, la flash-interviu.

După prima etapă, când a fost inclus în echipa ideală, Juri Cisotti a fost descris de LPF drept „un fotbalist cu calități tehnice deosebite”, ca specialiștii să îi acorde din nou credite, după încheierea celei de-a treia etape a Superligii.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel