Fotbal international Dorin Rotariu a semnat! Ce echipă l-a cooptat pe jucătorul în vârstă de 28 de ani

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Fostul jucător „roș-albastru” a semnat o nouă înțelegere contractuală, după ultima experiență petrecută la FCSB.



Rotariu semnează un contract de doi ani cu Ankaragucu

Dorin Rotariu era liber de contract din februarie 2024, după o perioadă în care a evoluat la actuala campioană a României, FCSB. Acesta va juca în Turcia, la Ankaragucu, după ce a trecut peste momentele dificile din carieră.

Jucătorul în vârstă de 28 de ani are 10 selecții la naționala României, ultima partidă disputată de acesta fiind în Cupa României, FCSB - FC U Craiova, scor 0-2, din 7 decembrie.

La echipa națională, acesta și-a făcut debutul în anul 2016, la 21 de ani și 2 luni, când formația „tricoloră” era condusă de selecționerul Christopher Daum, care a încetat din viață în urmă cu trei zile. De asemenea, Rotariu a mai fost selecționat și în septembrie 2021.

Fotbalistul originar din Timișoara s-a antrenat alături de Poli Timișoara, având mai multe oferte din Grecia și Arabia Saudită. Cu toate acestea, se pare că Dorin Rotariu a ales să semneze în Turcia.

Informația privind noul contract al lui Dorin a fost confirmată de unchiul fotbalistului, fostul mare internațional Iosif Rotariu: „Aseară a semnat Dorin cu Ankaragucu, e un pas mare în carieră. Sunt sigur că el își va arăta calitățile, mai are multe de spus Dorin în fotbal. S-a antrenat în toată această perioadă în care nu a avut club, el e super profesionist. Abia așteaptă să joace din nou”, a declarat Iosif Rotariu, pentru sport.ro.

Dorin Rotariu are o cotă de 350.000 de euro pe site-urile de specialitate.

El a evoluat, pe parcursul anilor, la Poli Timișoara, Dinamo, Club Brugge, Mouscron, AZ Alkmaa, FC Astana, Ludogorets și FCSB.

 

Olimpiu Moruțan, încă legitimat la Ankaragucu

Olimpiu Moruțan, în vârstă de 25 de ani, a fost transferat vara trecută la echipa de fotbal Ankaragucu de la Galatasaray, în schimbul a 3 milioane de euro.

Jucătorul român s-a accidentat în luna aprilie, suferind o ruptură la nivelul tendonului lui Ahile, ceea ce a determinat ratarea participării la Campionatul European de fotbal din Germania (14 iunie - 14 iulie). Chiar dacă Moruțan a evoluat foarte bine pentru echipa din Turcia, se pare că există șanse mari ca românul să fie transferat la Pisa, unde ar putea să fie coleg cu alți doi internaționali români, Marius Marin și Adrian Rus.

Cei de la gsp.ro scriu că echipa din Toscana dorește să îl împrumute pe Olimpiu Moruțan până la finalul sezonului, cu opțiune de cumpărare definitivă, în schimbul aceleiași sume primite de Galatasaray, de 3 milioane de euro.

Totuși, salariul oferit mijlocașului de către turci pe un sezon este de un milion de euro net, sumă pe care italienii nu ar dori să o plătească.

Rămâne de văzut dacă Moruțan va face parte din echipa celor de la Pisa, doar că este cert faptul că negocieri pentru acest transfer există, acțiuni confirmate de agentul fotbalistului, Giovanni Becali: „Îl avem pe Moruțan în Italia, la un control medical din partea doctorului Pisei. Să vedem ce va evalua, când crede că va putea începe pregătirea cu prima echipă. Atunci se vor relua niște discuții între Pisa și Galatasaray”, a spus Ioan Becali, la „Liga Digi Sport”.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel