Tenis Dominic Thiem și-a luat oficial adio de la tenisul profesionist

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Jucătorul austriac de tenis s-a retras din activitate la vârsta de 31 de ani, după numeroase dificultăți întâmpinate în perioada de recuperare după operația la încheietura mâinii.



Dominic Thiem a agățat racheta în cui acasă, la Viena

Tenismenul austriac Dominic Thiem, fost număr 3 mondial și câștigător al US Open în 2020, a spus marți adio tenisului, după ce a fost eliminat în primul tur al turneului ATP 500 de la Viena, în fața propriului public.

Thiem, în vârstă de 31 de ani, a fost învins în două seturi, 7-6, 6-1, de italianul Luciano Darderi, la capătul unui meci care a durat o oră și 32 de minute.

Aflat în prezent pe locul 318 în clasamentul mondial, Thiem a participat la competiția din capitala Austriei în baza unei invitații oferite de organizatori.

Aclamat de cei 10.000 de spectatori aflați în tribune, el le-a mulțumit fanilor „pentru susținerea lor” pe parcursul unor ani „senzaționali”. „Această călătorie a fost un vis absolut”, a adăugat Thiem, înainte de a semna autografe.

În cursul carierei sale, Dominic Thiem a câștigat 17 turnee, inclusiv US Open 2020, în fața germanului Alexander Zverev, singurul său titlu de Mare Șlem. El a mai disputat două finale la Roland Garros și una la Australian Open, precum și alte două la Turneul Campionilor de la Londra.

Austriacul a fost nevoit să stea departe de circuit începând de la jumătatea anului 2021, după o ruptură de ligamente la încheietura mâinii drepte, iar apoi nu a mai reușit să revină la nivelul anterior.

El și-a încheiat cariera cu un palmares de 348 de victorii și 215 înfrângeri, acumulând câștiguri totale de 30 de milioane de dolari, potrivit Agerpres.

Rezultate înregistrate marți în primul tur al turneului de la Viena

Marcos Giron (SUA) - Alex Michelsen (SUA) 7-6 (7/4), 6-3

Gael Monfils (Franța) - Quentin Halys (Franța) 7-6 (7/5), 6-3

Lorenzo Musetti (Italia/N.6) - Lorenzo Sonego (Italia) 6-3, 6-2

Luciano Darderi (Italia) - Dominic Thiem (Austria) 7-6 (8/6), 6-2

Jack Draper (Marea Britanie/N.7) - Kei Nishikori (Japonia) 7-6 (7/5), 7-5

Frances Tiafoe (SUA/N.5) - Cameron Norrie (Marea Britanie) 6-4, 7-6 (7/4)

Miomir Kecmanovic (Serbia) - Mariano Navone (Argentina) 6-2, 6-4

Alex De Minaur (Australia/N.2) - Jan-Lennard Struff (Germania) 2-6, 6-2, 6-2

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Tenis





pixel