Turnee ATP Djokovic - Rublev, în semifinale la Paris. Sârbul și-ar fi revenit după problemele cu stomacul 

Data publicării:

Tenismenul rus Andrei Rublev, clasat pe locul 5 în ierarhia tenisului masculin, s-a calificat în semifinalele turneului ATP Masters 1.000 de la Paris, unde îl va întâlni pe liderul mondial, sârbul Novak Djokovic.



Pentru a ajunge în această fază a competiției, Rublev a trecut vineri seară de australianul Alex de Minaur (locul 13 ATP), câștigând cu scorul de 4-6, 6-3, 6-1.

Andrei Rublev revine în semifinalele unui turneu Masters 1.000, la doar trei săptămâni după finala pierdută la Shanghai în fața polonezului Hubert Hurkacz. Cu această performanță, el își confirmă poziția de jucător de top în circuitul ATP.

În primul meci al sesiunii de seară, Novak Djokovic, liderul mondial, a reușit să-și ia revanșa în fața lui Holger Rune (locul 7 ATP) într-o partidă strânsă, pe care a câștigat-o cu scorul de 7-5, 6-7 (3/7), 6-4. Acest meci a fost o reeditare a finalei din 2022, câștigată de tânărul danez.

Djokovic și-a revenit după problemele de la stomac

De menționat că Djokovic a fost afectat în cursul săptămânii de un "virus la stomac," care l-a slăbit considerabil, însă vineri s-a simțit "cu adevărat mai bine." Aceasta reprezintă un semn pozitiv înaintea semifinalei.

Cealaltă semifinală va fi disputată între grecul Stefanos Tsitsipas (locul 6 ATP) și bulgarul Grigor Dimitrov (locul 17 ATP), oferind fanilor o altă confruntare interesantă.

Eliminarea lui Alex de Minaur a pus capăt șanselor acestuia de a se califica la Turneul Campionilor, competiție care reunește cei mai buni opt jucători ai sezonului la Torino, Italia, la mijlocul lui noiembrie. Ultimii doi jucători care au obținut biletele pentru acest eveniment sunt Alexander Zverev și Holger Rune.

dcsport Team | Categorie: Turnee ATP
Tagurile articolului: djokovic paris rublev





pixel