Fotbal Divizionara secundă Viitorul Pandurii Târgu Jiu a fost dizolvată

Data publicării:
Federația Română de Fotbal
Federația Română de Fotbal

Echipa din liga secundă Viitorul Pandurii Târgu Jiu a fost dizolvată.



Echipa Viitorul Pandurii Tg. Jiu, care se află pe ultimul loc în competiția ligii secunde de fotbal, a cerut falimentul, iar Tribunalul Gorj a dat sentința în cursul zilei de marți, 15 octombrie.

Decizia Tribunalului Gorj privind clubul de fotbal Viitorul Pandurii Târgu Jiu

„Tip soluție: Admis

Soluția pe scurt: ÎNCHEIEREA NR./15.10.2024 Respinge cererea de trecere la faliment formulata de creditorul Core Alexandru. Admite cererile formulate de Administrația Județeană a Finanțelor Publice Gorj și de administratorul judiciar FORINSOLV SPRL privind deschiderea procedurii generale a falimentului împotriva debitoarei Asociația Clubul Sportiv  Viitorul Pandurii Targu Jiu. În baza art. 143 alin. 1 și art. 145 alin. 1 lit. c din Legea nr. 85/2014, dispune deschiderea procedurii generale a falimentului împotriva debitoarei.

În temeiul art. 145 al. 2 din L. 85/2014, dizolvă debitoarea Asociația Clubul Sportiv Viitorul Pandurii Târgu Jiu. Ridică dreptul de administrare al debitoarei Asociația Clubul Sportiv Viitorul Pandurii Targu Jiu. În temeiul art. 145 alin. 2 lit. b din L. 85/2014, desemnează lichidator judiciar provizoriu FORINSOLV SPRL cu o retribuție lunară de 3000 lei exclusiv TVA, care va îndeplini atribuțiile prev. de art. 64 din Legea nr. 85/2014 și orice atribuții prevăzute de lege sau care vor fi stabilite de judecătorul sindic în interesul procedurii.

Fixează termenul maxim de predare a gestiunii averii de la debitoare către lichidator, împreună cu lista actelor și operațiunilor efectuate după deschiderea procedurii pentru data de 12.04.2024. Dispune notificarea de către lichidator a intrării în faliment către toți creditorii, debitoare, O.R.C. în vederea efectuării mențiunii, precum și publicarea într-un ziar de largă circulație și în B.P.I. a acestei notificări.

Stabilește termenul limită pentru înregistrarea cererilor de admitere a creanțelor asupra averii debitoarei în vederea întocmirii tabelului suplimentar al creditorilor, la data de 02.12.2024. Stabilește termenul de verificare, întocmire, afișare și comunicare a tabelului suplimentar al creanțelor, la data de 06.01.2025. Fixează termen pentru depunerea contestațiilor 7 zile de la publicarea în B.P.I. a tabelului suplimentar al creanțelor.

Stabilește termen pentru soluționarea eventualelor contestații și întocmire a tabelului definitiv consolidat, la data de 04.02.2025. În temeiul art. 151 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, dispune sigilarea bunurilor din averea debitorului și îndeplinirea celorlalte operațiuni de lichidare.

Dispune în sarcina lichidatorului judiciar provizoriu obligația de a depune rapoarte lunare privind modul de îndeplinire a atribuțiilor sale, cu justificarea cheltuielilor, efectuate cu administrarea procedurii sau a altor cheltuieli efectuate din fondurile existente în averea debitoarei, onorariul încasat, cu precizarea modalității de calcul al acestuia, un extras al acestuia urmând a fi publicat de către lichidatorul judiciar provizoriu în BPI. Conform art. 59 alin. 3 din Legea nr. 85/2014, stabilește termen administrativ pentru verificarea stadiului procedurii la 04.02.2025. Executorie.

Cu apel în termen de 7 de zile de la comunicare, apel ce se va depune la Tribunalul Gorj. Pronunțată prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței, azi 15.10.2024, la Tribunalul Gorj.

Document: Hotărâre intermediară 15.10.2024”, este hotărârea Tribunalului Gorj, potrivit liga2.prosport.ro.

Astfel, echipa Viitorul Pandurii nu își va mai continua activitatea. Aceasta nu se va prezenta sâmbătă, la meciul cu Unirea Ungheni, fiind așadar la a doua neprezentare și urmând a fi exclusă din Liga 2. În primele nouă etape din actualul sezon, reprezentanții echipei au reușit să obțină doar un punct, scor 0-0 cu FC Bihor.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel