Superliga Romaniei Dinamoviştii pregătesc meciul cu FCSB, rememorând victorii cu Steaua. "5-2, un titlu şi o gheată..."

Data publicării:
Photo by Emilio Garcia on Unsplash
Photo by Emilio Garcia on Unsplash

Dinamo se pregăteşte de meciul cu FCSB de pe Arena Naţională. 



"5-2, un titlu și-o gheată 

Deschidem, de astăzi, seria celor mai frumoase victorii dinamoviste din istoria unicului derby al fotbalului românesc.

Exploziv, dinamic, spectaculos, așa a fost duelul de legendă dintre Dinamo și Steaua, disputat pe 1 septembrie 1976, cu peste 80.000 de oameni în tribunele fostului "23 August".

Era abia a treia etapă a campionatului 76-77 și Dinamo spulbera echipa din Ghencea cu un scor, 5-2, care a răsunat în toată țara.

Alexandru Custov (3), Dudu Georgescu (39 și 90), Mircea Lucescu (70) și Ion Moldovan (83) marcau atunci pentru victoria "câinilor", golurile adversarilor fiind semnate de Radu Troi și Marcel Răducanu.

Era chiar de ziua lui Dudu, care celebra împlinirea a 26 de ani cu o evoluție de campion.

Constantin Ștefan – Florin Cheran, Sandu Gabriel, Alexandru Sătmăreanu II, Ion Marin – Ion Moldovan, Cornel Dinu, Alexandru Custov (73 Alexandru Moldovan) – Mircea Lucescu, Dudu Georgescu și Cristian Vrînceanu îmbrăcau, pe atunci, tricoul alb-roșu într-un duel de povestit din generație în generație.

Pregătiți de Nelu Nunweiller, ajutat de fratele său, Lică, "câinii" noștri au dominat autoritar tot sezonul, au câștigat titlul la o distanță de 4 puncte față de Steaua și dădeau golgeterul Europei, pe Dudu Georgescu, "Gheată de aur" cu 47 de goluri. Dudu câștigase trofeul și cu doi mai devreme, în 1975.

Continăm mâine, cu acel 2-1 pentru Dinamo, goluri Damaschin și Mihăescu, din 28 mai 1986. Trecuse doar o lună de la finala Cupei Campionilor Europeni de la Sevilla. Și să nu uităm că tot la zi ajunge și cea mai lungă noapte...", se arată pe pagina de Facebook a celor de la Dinamo. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei
Tagurile articolului: dinamo bucuresti fcsb fotbal steaua victorie




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel