Superliga Romaniei Dinamo vs Poli Iaşi, toate cifrele. "Câinii", doar 2 victorii în 12 deplasări în Copou

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Poli Iaşi primeşte vizita lui Dinamo în Copou luni, 12 august, de la ora 22:00. Elevii lui Zeljko Kopic au un start bun de campionat, cu două victorii, un egal şi o înfrângere. Poli Iaşi, de cealaltă parte, este ultima în clasament. Trupa lui Tony da Silva a înregistrat o singură victorie şi trei eşecuri în primele 4 etape. 



Cele două echipe au mai fost adversare de 24 de ori în campionat. De 10 ori au câştigat cei de la Dinamo, în timp ce ieşenii au câştigat 7 dispute. Alte şapte meciuri s-au încheiat la egalitate. În deplasare, însă, Dinamo a reuşit să câştige de doar două ori în faţa lui Poli Iaşi. Trei partide s-au încheiat la egalitate, în timp ce ieşenii şi-au obţinut toate victoriile în faţa "câinilor" pe teren propriu. 

Prima confruntare a avut loc pe „Arena Naţională", pe 29 iulie 2012, şi s-a încheiat cu 5-2 pentru gazdele de atunci. Eroul partidei a fost George Ţucudean, cel care a marcat de patru ori şi a oferit pasa decisivă la cea de a cincea reuşită a dinamoviştilor (Laurenţiu Rus). Pentru vizitatori au punctat Daniel Onofraş şi Iulian Vladu. Acesta a fost şi meciul cu cele mai multe goluri.

Cea mai recentă dispută directă din SuperLiga României a avut loc pe 14 aprilie 2024. Dinamo s-a impus cu 1-0, prin golul marcat de Ahmed Bani. 

23 de jucători a utilizat Poli în primele patru etape, dintre care 12 sunt străini. Dinamo s-a bazat pe 20 de fotbalişti, 10 dintre ei începând fiecare meci ca titulari.

Dinamo mai vrea transferuri 

”Ne așteaptă un meci greu. Poli Iași este un adversar puternic. Suntem în formă bună, iar jucătorii se simt bine.

Am avut o săptămână lungă după ultimul meci. Am odihnit în prima parte jucătorii, apoi am făcut antrenamente și am jucat un amical cu Petrolul.

Au jucat toți jucătorii câte 45 de minute. Simt că suntem pregătiți și că vom fi la nivelul nostru maxim. Cred că vom avea un rezultat bun la Iași și ne vom întoarce cu puncte.

L-am semnat pe Alberto Soro, dar mai căutăm 1-2 jucători pentru a completa lotul", a declarat Zeljko Kopic înaintea meciului. 

"Nu e război, dar trebuie să câştigăm" 

Tony da Silva vrea victoria Iaşiului cu Dinamo. 

”Eu nu mă gândesc pe termen lung. În fiecare meci vreau 3 puncte. Trebuie să schimbăm mentalitatea! Nu e război, dar trebuie să câștigăm. În momentele-cheie, trebuie să fim mai șmecheri, mai agresivi, mai bastarzi, scuzați termenul. Să rupem ritmul jocului.

Important e să continuăm să ne creăm ocazii și să fim mai eficienți. Nu dai gol, apar frustrări! Avem nevoie de jucători, de suporteri, de toată lumea, fiindcă sunt așteptările mare. Lucrurile nu au mers cum aș fi vrut, meritam mai multe puncte.

Am avut trei bare, un penalty ratat, șapte ocazii ratate singur cu portarul. Și luăm goluri prea ușor, după greșeli individuale. Așa e, fotbalul te pedepsește. Încrederea vine cu golurile. Am văzut la băieți dorință de a schimba lucrurile, de a face rezultate bune. Avem nevoie de puncte, depindem de rezultate. Sunt liniștit fiindcă ne creăm oportunități. Nu poate continua frustrarea așa”, a spus Tony.

Înaintea meciului cu Dinamo, Poli Iaşi a oficializat transferul lui Bilel Omrani. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel