Cupa României Dinamo, reacţie oficială în scandalul biletelor la meciul cu FC Voluntari, din Cupă. "Trebuie să respecte regulamentele FRF"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Dinamo merge pe terenul celor de la FC Voluntari pentru meciul din playoff-ul Cupei României, miercuri, 28 august, de la ora 19:00. 



Preţurile biletelor sunt motiv de scandal înainte de meci. 

Mai exact, cei de la FC Voluntari au pus preţuri considerate mult prea mari pentru acest meci. Concret, în sectorul rezervat oaspeţilor, un bilet costă 80 lei, conform Fanatik, în timp ce la tribuna 1 şi tribuna 2, spectatorii trebuie să scoată din buzunare 120 lei, respectiv 150 lei. 

Cu toate astea, Bogdan Bălănescu, directorul general al celor de la FC Voluntari, spune că galeria celor de la Dinamo va primi bilete cu preţ preferenţial. 

”Suporterii lui Dinamo au 230 de bilete la prețul de 50 de lei unul. Biletele acelea nici nu au fost puse în vânzare, le va primi galeria. Prețurile din celelalte sectoare sunt normale, nu e nicio strategie anti Dinamo”, a declarat Bălănescu, conform sursei citate. 

Reacţia oficială a celor de la Dinamo

"FC Voluntari trebuie să respecte regulamentele FRF, drepturile suporterilor dinamovişti şi regulile de fair-play!

Dinamo 1948 semnalează încălcarea flagrantă a prevederilor art. 56, alin. 4, lit. I, teza a 2-a din ROAF FRF de către clubul FC Voluntari, care a stabilit pentru suporterii dinamoviști un preț cu 50 de lei mai mare decât cel regulamentar.

Concret, pentru meciul din play-off-ul Cupei României, care se va desfășura miercuri, 28.08.2024, FC Voluntari a pus în vânzare pentru suporterii oaspeți bilete pornind de la tariful de 80 de lei, în condițiile în care limita maximă din prevederile regulamentare citate este de 30 de lei!

Ne confruntǎm, în mod evident, cu un demers abuziv, care trebuie imediat îndreptat. Prin stabilirea discreționară a unor tarife excesive se încalcă dreptul legitim al fanilor de a asista la meci, situație care creează prejudicii fenomenului fotbalistic în ansamblu.

Descurajarea prezenței suporterilor în tribună reprezintă o practică inacceptabilă, care contravine atât regulamentelor Federației, cât și sensului firesc al oricărei competiții sportive.

Solicităm clubului FC Voluntari să elimine tariful abuziv și să returneze diferenta de 50 de lei suporterilor care au plătit deja un preț excesiv și neregulamentar! Menționǎm cǎ Dinamo 1948 a sesizat și forurile competente sǎ remedieze aceastǎ situație.

Reamintim colegilor de la FC Voluntari, cât și tuturor celorlalte cluburi care ar putea fi tentate de practici similare, că, dincolo de rivalitățile sportive, suntem parteneri de competiție!

Nu trebuie “să otrăvim fântânile” doar pentru a împiedica suporterii echipei adverse să-și încurajeze favoriții", au transmis dinamoviştii.

Dinamo, victorie uriaşă cu Craiova în campionat 

Dinamo Bucureşti a învins-o pe Universitatea Craiova cu scorul de 2-1 (2-1), sâmbătă seara, pe Stadionul Arcul de Triumf din Capitală, într-un meci din etapa a şaptea a Superligii de fotbal.

Dinamo a deschis scorul după numai 30 de secunde, prin Ahmed Bani, după ce iniţial golul fusese anulat pentru ofsaid. Gazdele şi-au dublat avantajul în min. 42, prin Eddy Gnahore (42), dar Universitatea a redus din diferenţă imediat, prin Elvir Koljic (44).

Deşi a jucat în inferioritate numerică în repriza secundă, pe final chiar cu doi oameni, Dinamo a rezistat şi a învins liderul, care a suferit prima înfrângere din acest sezon al Superligii. Francezul Maxime Sivis (58) a fost eliminat direct pentru fault asupra lui Takuto Oshima, iar Josue Homawoo a primit al doilea cartonaş galben în min. 82.

Universitatea a avut o bară, prin Alexandru Mitriţă (16), scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Cupa României




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel