Superliga Romaniei Dinamo, marea surpriză din playoff în acest sezon. Previziune după 3 etape

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Dinamo are parte de un debut fulminant în Liga 1. După înfrângerea din prima etapă, scor 2-3, cu CFR Cluj, Dinamo a spulberat-o pe Petrolul, scor 4-1, şi a remizat cu Sepsi OSK, scor 1-1. 



Sezonul trecut, Dinamo s-a salvat de la retrogradare în urma barajului cu Csikszereda, scor 2-0 la general. A fost al treilea baraj consecutiv disputat de Dinamo. "Câinii" au făcut mai multe transferuri în acest start de sezon şi, până acum, pare să le fi ieşit pariul. Marius Şumudică spune că Dinamo are şanse reale să se califice în playoff în acest sezon şi să fie surpriza campionatului. 

"Dinamo are trei meciuri la rând și joacă cu același prim 11, nu schimbă. Se vede la Kopic ceea ce face. Se văd trasee de joc. Dinamo nu practică întâmplător acest fotbal. Este singura echipă din Liga 1 care a jucat cu același prim 11 trei etape la rând. O să vezi că Dinamo va crește! Ține minte la mine! Dinamo este o echipă care se bate cu șanse reale la play-off anul ăsta.

Există acest bum în spate legat de construirea noului stadion, iar fanii au venit la echipă. Joacă pe Arcul de Triumf și tot stadionul cântă, la fel ca la Rapid. Eu m-am uitat. Există emulație și rezultatele vor apărea. O să vedeți Dinamo. Dacă eu greșesc... înregistrați emisiunea, rămâneți cu ea: Dinamo, șanse reale de a fi în play-off. Reale!", a spus Marius Șumudică, la Fanatik.

Zeljko Kopic, optimist înainte de confruntarea cu Gloria Buzău

Kopic: „Eu sunt optimist, văd echipa ca fiind într-o formă foarte bună”

Antrenorul echipei Dinamo București, Zeljko Kopic, a declarat, joi, într-o conferință de presă, că speră ca elevii săi să joace la intensitate maximă meciul cu Gloria Buzău, din a patra etapă a Superligii. În incipitul discursului, tehnicianul croat a ținut să îl felicite pe David Popovici, legitimat la CS Dinamo, după reușitele de la Jocurile Olimpice, respectiv câștigarea medaliei de aur la proba de 200 metri liber și cea de bronz la 100 metri liber.

„Felicitări antrenorului Andrei Prepeliță, pentru că a făcut o treabă foarte bună la Buzău, a început foarte bine noul sezon după accederea în Superligă. Noi trebuie să fim la cel mai înalt nivel pentru a face un joc bun și a câștiga puncte în această partidă care se anunță foarte dificilă. Eu sunt optimist, văd echipa ca fiind într-o formă foarte bună, mai ales că avem o victorie solidă în spate. Vom fi pregătiți pentru mâine, în fața suporterilor noștri.

Planul nostru este să jucăm la intensitate maximă mâine, cu multă energie, cu o calitate din punct de vedere ofensiv, să ne creăm situații de a marca, dar, desigur, în același timp îmi doresc să văd stabilitate în defensivă. Știu că echipa noastră are încă multe lucruri de îmbunătățit, însă a arătat multe lucruri pozitive și este pregătită să dea totul pentru cele trei puncte în meciul de mâine”, a afirmat antrenorul croat, în cadrul conferinței de presă premergătoare meciului de vineri, 2 august.

Kopic a menționat că în această perioadă este dificil ca transferurile să mai fie realizate, însă conducerea clubului face eforturi pentru a consolida lotul în perioada următoare.

„La ultima conferință am spus că sunt discuții pentru un transfer și era adevărat... dar nu s-a realizat, de aceea nu îmi place să vorbesc până nu se încheie. Nu vreau să intru în detalii, dar nu depinde numai de noi, de club, ci și de partea cealaltă care vrea să ia cea mai bună decizie la momentul respectiv. Încercăm în continuare să aducem jucătorii de care avem nevoie. Sigur că ne dorim și jucători români tineri, am un mare respect pentru fotbalul românesc, însă, în același timp, ne dorim jucători străini pentru puțin mai multă calitate”, a mai spus el.

„Sigur că toată lumea ar fi fost fericită dacă am fi făcut toate transferurile înainte de startul sezonului, dar acest lucru nu e real. Sunt mulți jucători străini care au dubii dacă să vină aici, au îndoieli vizavi de fotbalul românesc și așa mai departe. Matis Lacava (n.r. - atacant venezuelean) este unul dintre jucătorii pe care am fost aproape să-l aducem, dar nu am reușit, iar transferul este căzut în proporție de 99,99%. Dar nu este important, așa se întâmplă în fotbal”, a mai declarat Zeljko Kopic.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel