Fotbal Dinamo București nu scapă de sancțiunea Comisiei de Disciplină. Ce s-a decis la recurs pentru „alb-roșii”

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

După eșecul de la Galați de luni seară, scor 0-1, clubul Dinamo București mai primește încă o lovitură. De această dată, „câinii roșii” au primit verdictul de la Comisia de Recurs, privind sancțiunile din martie. 



Cum este motivată decizia

Comisia de Recurs a hotărât, astăzi, să mențină sancțiunea acordată luna trecută, care cuprindea jucarea a patru meciuri de pe teren propriu fără spectatori. Aceeași decizie se aplică și clubului UTA Arad, sancționat cu aceeași pedeapsă. Astfel, nicio echipă nu va mai avea parte de galerii la meciurile de acasă în acest sezon.

Comisia de Disciplină a FRF a fost cea care a luat decizia după incidentele violente petrecute la meciul de pe 8 martie, dintre Dinamo București - UTA Arad, scor 1-0, din ultima etapă a sezonului regulat. 

Înaintea partidei, mai mulți suporteri din galeria fiecărei echipe s-au încăierat atât pe teren, cât și în afara stadionului. 

„Întrunită marți, 9 aprilie 2024, Comisia de Recurs din cadrul FRF a luat următoarele hotărâri:

AFC UTA ARAD vs. CDE a LPF – Sancțiune disciplinară – Respinge recursul ca nefondat. Definitivă și executorie pe plan intern. Hotărârea poate fi atacată la TAS, în termen de 21 zile de la comunicare. Pronunțată azi, 09.04.2024, în ședință nepublică, la sediul LPF.

SC DINAMO 1948 SA vs. CDE a LPF – Sancțiune disciplinară – Respinge recursul ca nefondat. Definitivă și executorie pe plan intern. Hotărârea poate fi atacată la TAS, în termen de 21 zile de la comunicare. Pronunțată azi, 09.04.2024, în ședință nepublică, la sediul LPF”, se arată în comunicatul emis de către Comisia de Recurs.

Dinamo București nu a obținut nicio victorie în ultimele trei partide oficiale, jucătorii lui Zeljko Kopic fiind învinși de FC Hermannstadt, scor 3-0, remizând în partida disputată cu cei de la Petrolul Ploiești, scor 1-1. Ultimul meci, din a treia etapă a play-out-ului Superligii, s-a terminat 0-1, în favoarea oțelarilor. 

Declarațiile antrenorilor, după meciul din a treia etapă a play-out-ului SuperLigii

„Cred că în majoritatea timpului am controlat jocul. Am avut ocazii. În ultima treime trebuie să reacționăm mai bine... Am făcut totul pentru a câștiga jocul, dar iar am pierdut în prelungiri. E greu să pierzi pe final.

Trebuie să văd și eu jocul să înțeleg ce s-a întâmplat. Evident că atunci când iei gol în prelungiri e o problemă de concentrare.

Cea mai mare problemă o avem în fața porții. Nu reușim să înscriem și să învingem. E aceeași problemă mereu. Totul e în mâinile noastre. Jocul următor e crucial. Trebuie să ne pregătim mai bine și să luăm cele trei puncte.

Cu un rezultat bun, putem să ne ridicăm în clasament. Am pierdut puncte în dese rânduri, ne lipsește un pic și norocul”, a declarat antrenorul lui Dinamo, după meciul pierdut de luni seară.

„Felicit echipa, suporterii care au umplut stadionul, felicit Galațiul. Legat de gol, ce să spun... echipa e bine pregătită, toți jucătorii au reacționat fantastic la săptămâna trecută, foarte grea. Tănasă trebuie să marcheze mai mult. Nu am avut timp să îl felicit, dar oricum nu prea o fac, ca să nu li se urce la cap. Dar merită felicitări toți care au intrat pe parcurs, care au început. Am făcut o partidă foarte bună, tactic și mental. 

(n.r. 3 victorii din 3 în play-out) Din păcate, știți foarte bine că am crezut de la începutul campionatului că vom juca în playoff. Dacă aveam mai mult timp în vara trecută să omogenizez echipa, poate eram în altă parte acum. Dar este ok, s-a văzut un progres constant la echipă, în randament, în agresiv. Jucăm fotbal modern, din minutul 1 până în minutul 90. 

Puteam face cantonamentul de la Vatra Dornei și în Austria, dacă aveam bani. În Turcia nu puteam, că nu e clima potrivită. Dar eu cred că 10 zile la munte nu strică niciunei echipei. Nu dau sfaturi. Eu cred că jucătorul român e foarte talentat, dar trebuie pus la muncă. Nu vreau să ne oprim aici. La fiecare meci e momentul zero. Chiar dacă avem câteva absențe”, a declarat Dorinel Munteanu, după victoria de pe teren propriu.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel