UEFA Euro 2024 Dennis Man, performanţă istorică la naţională. Nu s-a mai întâmplat din 1994

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Dennis Man nu a marcat în victoria României cu Ucraina, dar a înregistrat şi el o bornă istorică. Nu s-a mai întâmplat aşa ceva la naţionala României de la Campionatul Mondial 1994. 



Dennis Man a devenit luni, în victoria cu 3-0 împotriva Ucrainei la EURO 2024, primul fotbalist cu două pase decisive pentru România într-un meci la un turneu final după Gheorghe Hagi în meciul contra Columbiei de la Cupa Mondială 1994, informează statisticianul OptaPaolo, scrie TuttoMercatoWeb.

Dennis Man a pasat decisiv la primul şi ultimul gol din partida de luni, reuşite de Nicolae Stanciu, respectiv Denis Drăguş.

La Mondialul din 1994, Gheorghe Hagi a reuşit un gol memorabil şi a pasat decisiv la cele două goluri ale lui Florin în succesul cu 3-1 împotriva Columbiei, în faza grupelor.

România a obţinut luni cea mai clară victorie din istoria participărilor sale la un turneu final. De asemenea, România a avut cel mai mic procentaj al posesiei, 29%, pentru o echipă care câştigă un meci la Campionatul European începând din 1980, de când există astfel de statistici, informează OptaJoe.

Luni are loc şi celălalt meci din grupă, Belgia - Slovacia (Frankfurt, 19:00). România va juca următoarele meciuri cu Belgia pe 22 iunie (Koln, 22:00) şi cu Slovacia pe 26 iunie (Frankfurt), scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: UEFA Euro 2024




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel