Fotbal international Dennis Man, apreciat de colegii săi de la Parma. Adrian Bernabe spune că "atunci când ai un fotbalist puternic lângă tine, ca el, totul e mai uşor"

Data publicării:
Facebook Parma Calcio 1913
Facebook Parma Calcio 1913

Adrian Bernabe, jucătorul celor de la Parma, îl laudă pe Dennis Man, despre care spune că e extrem de rapid şi periculos cu mingea la picior. 



"Totul vine natural. Când ai un fotbalist puternic lângă tine, cum e el, totul e mai uşor. Ştiu cum e ca fotbalist, ştiu cât de mult îi place să aibă mingea la picior, dar e şi foarte rapid. Când îmi dă mingea, mă obligă să caut spaţii. Ştiu că trebuie să îl caut pe teren, pentru că poate deveni foarte periculos. A avut un sezon foarte bun până acum, pentru că ştie să atace spaţii. 

E unul dintre cei mai importanţi jucători ai noştri, dar trebuie să ne folosim şi mai mult de calităţile sale, pentru că e în formă foarte bună. Sunt mereu recunoscător că e aici, că trebuie să îl caut pe teren, dar şi că el mă caută pe mine cu mingi. Sper să continuăm aşa", a declarat Bernabe pentru parmalive.com

Italienii i-au făcut portretul lui Man. "De la speranţă la certitudine"

"Unul dintre cele mai mari talente produse de fotbalul românesc în ultimii ani. Asta a fost eticheta pe care Dennis Man a avut-o în lunile dinaintea venirii sale la Parma. Ochii întregii Europe erau pe el, iar suma de transfer plătită pe el prevedea un viitor la nivel înalt. Parma a decis să investească în el în iarna sezonului 2020-2021, în speranţa de a se salva de la retrogradare, aşa că a dat 13 milioane de euro celor de la FCSB. Dar poate că cerinţele erau prea mari de la un tânăr care până atunci jucase doar în campionatul României. Impactul lui Man a fost unul bun, dar o accidentare l-a forţat să încheie rapid sezonul. Parma a retrogradat, însă era convinsă că Dennis Man e omul capabil să o readucă în prima ligă. Este, însă, Dennis Man acel fotbalist decisiv? 

Dacă am fi răspuns acum câteva luni la această întrebare, răspunsul ar fi fost categoric: NU! De fapt, românul, în ciuda calităţilor şi talentului, a dat mereu impresia unui jucător incapabil să facă diferenţa, din cauza atitudinii sale. După câteva meciuri bune în Serie B, a ajuns pe banca de rezerve în mandatul lui Maresca. Primele semne ale revenirii sale au fost când Iachini l-a jucat în sistemul 3-5-2, când a arătat devotament. A terminat sezonul cu 6 goluri şi 2 pase de gol. Un pas în faţă, dar departe de ce se aştepta de la cineva ca el. Dintr-o mare promisiune, Man a ajuns un jucător inconstant, o perdea de fum. 

Dar să revenim la întrebarea pusă, în prezent. Este Man un jucător decisiv? După aceste prime şase luni ale sezonului, răspunsul s-a schimbat. Acum, Man face diferenţa. Asta ne-o spune statistica în primul rând, după ce a jucat 18 meciuri. 

A demonstrat spirit de sacrificiu, este mereu productiv, este mereu dornic să iasă în evidenţă. Important acum este să nu îşi piardă foamnea. Trebuie să demonstreze că s-a maturizat şi că poate confirma. Parma are nevoie de el. Pentru că acum Dennis Man este decisiv", au mai scris italienii. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel