UEFA Euro 2024 Declarații tari înaintea meciului Turcia - Portugalia. „Ne gândim la ale noastre și nu ne temem”

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Al doilea meci al zilei de la EURO 2024 va opune reprezentantele Turciei și Portugaliei, duel programat la Dortmund, începând cu ora 19:00.



Echipele naționale ale Turciei și Portugaliei se întâlnesc în cea de-a doua rundă la EURO 2024, ambele formații reușind victorii în debutul la turneul final.

Selecționerul italian al echipei Turciei, Vincenzo Montella, a afirmat, vineri, că „Portugalia are multe calități, dar noi trebuie să ne gândim la ale noastre și nu ne temem", înainte meciului de sâmbătă, din Grupa F (19:00).

„Cheia este unitatea, să nu le dăm spații pentru că sunt foarte rapizi. Noi știm cum să jucăm, le cunoaștem și punctele slabe, deci vom încerca să găsim mijloacele pentru a le pune probleme", a spus el în conferința de presă de dinaintea partidei.

„Noi trebuie să ne gândim la propriul nostru meci, la propria noastră mentalitate și la atuurile pe care le avem. Trebuie să fim compacți și uniți", a mai spus selecționerul.

Turcia a debutat cu o victorie la EURO 2024, dominând Georgia (3-1), ceea ce-i permite să întrevadă o calificare în optimile de finală, pentru prima oară de la EURO 2008.

Ronaldo, pregătit să joace împotriva turcilor

Cristiano Ronaldo, în ciuda faptului că evoluează în campionatul saudit de fotbal, „este în echipa Portugaliei pentru că merită și poate juca la fiecare patru zile, la vârsta de 39 de ani”, potrivit selecționerului portughez Roberto Martinez. Declarațiile antrenorului au venit chiar în ajunul meciului cu Turcia.

În conferința de presă, tehnicianul spaniol i-a luat apărarea lui Ronaldo, a cărui prestație în meciul cu Cehia (2-1), a lăsat de dorit, conform presei sportive.

„El a fost foarte disciplinat, a muncit greu și este un jucător foarte important pentru noi, pentru că deschide spații pentru alți jucători”, a mai spus acesta.

Martinez s-a arătat mai ofensiv la întrebarea unui ziarist care a dorit să știe dacă mai degrabă Ronaldo nu ar putea să aibă un rol de rezervă, mai util pe final de meci.

„Este foarte important să înțelegem ce poate aduce un jucător ca el. Pentru noi, Cristiano aduce experiență, coordonare, ocazii de gol, mișcare în careu, posibilitatea de a deschide spații”, a mai precizat Martinez, cictat de Agerpres.

Grupa F:

1. Turcia, 3 puncte

2. Portugalia, 3 puncte

3. Cehia, 0 puncte

4. Georgia, 0 puncte

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: UEFA Euro 2024




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel