Jocurile Olimpice Declaraţie de mare campioană a Roxanei Anghel, după aurul de la 8+1 la JO2024. "Nu suntem opt, suntem una!"

Data publicării:
Agerpres
EXCLUSIV
Agerpres

România a luat medalia de aur la proba regină a canotajului olimpic la JO2024, 8+1. Roxana Anghel, componentă de bază a echipajului, a oferit o declaraţie de mare campioană în exclusivitate pentru DCSport. 



România a cucerit aurul la 8+1 feminin la Jocurile Olimpice de la Paris, sâmbătă, după ce a dominat finala probei regine a canotajului.

România, în formula Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuța Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Radiș, Victoria Ștefania Petreanu, s-a impus cu timpul de 5 min 54 sec 39/100, terminând cu mai mult de o barcă avans față de Canada (Jessica Sevick, Caileigh Filmer, Maya Meschkuleit, Kasia Gruchala-Wesierski, Avalon Wasteneys, Sydney Payne, Kristina Walker, Abby Dent, Kristen Kit), campioana olimpică en titre, înregistrată din 5 min 58 sec 84/100.

În urmă cu trei ani, la Tokyo, România ocupa doar locul șase în finală, după ce în serii stabilise un nou record mondial și olimpic (5:52.99).

Ultima medalie olimpică a României în această probă - bronz - data din 2016, de la Rio. Totodată, acesta este al patrulea titlu olimpic al României la 8+1 feminin, după cele din 1996, 2000, 2004.

"La 8+1 pot să zic că a fost o cursă frumoasă. Noi, cumva, ştiam că suntem barcă de aur. Am avut antrenamente acasă foarte bune, am scos timpi record, care nu s-au mai scos şi ştiam că avem potenţial. Pe hârtie, aveam toate datele pentru aur. Dar nu puteam fi 100% sigure, pentru că în acea zi îi poate fi cuiva rău sau cine ştie. Ne bucurăm că a ieşit acest rezultat. Barca regină este spectaculoasă şi ne bucurăm că am adus acest rezultat după 20 de ani. 

Pe podium simţi că te înalţi la cer. E ceva unic. Şi la dublu rame m-am simţit cea mai bună din lume, chit că am cucerit argintul, pentru că a fost o cursă puternică. 

Victoria, cârmaciul, ne-a ajutat foarte mult. Pe final, nu am mai auzit tribuna, doar pe ea o auzeam. La 8+1 e foarte importantă ea, să ne vorbească. Suntem opt persoane, dar trebuie să fim una. Prin vorbele ei, trebuie să ne facă să fim atente, concentrate în barcă", a declarat Roxana Anghel. 

Youtube video image

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel