Jocurile Olimpice Debutant la Jocurile Olimpice, Mihai Chiruță nu s-a calificat în finala A. Mesajul Elisabetei Lipă pentru tânărul canotor

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Cu toate că nu a prins calificarea în finala A, debutantul la JO 2024, canotorul Mihai Chiruță, s-a calificat în finala B, evoluând sâmbătă, 3 august.



Chiruță nu s-a calificat în finala A, dar viitorul României arată bine pentru simplu vâsle masculin

Canotorul român Mihai Chiruță a ratat calificarea în Finala A probei de simplu vâsle masculin, joi, la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce s-a clasat doar al cincilea în a doua semifinală.

Chiruță a fost cronometrat cu timpul de 6 min 52 sec 95/100, încheind la circa 12 secunde de ultimul sportiv care a prins Finala A.

Cel mai rapid din această semifinală, în care primii trei au obținut biletele pentru Finala A, a fost germanul Oliver Zeidler (6:35.77), urmat de belarusul Evgheni Zalatîi (6:39.01) și de campionul olimpic en-titre, grecul Stefanos Ntouskos (6:40.78). Al patrulea a fost danezul Sverri Nielsen (6:43.95).

Pe 3 august sunt programate Finala A (11:30), Finala B (11:06), în care va evolua Chiruță, și Finala C (10:42). Chiruță, în vârstă de 25 ani, este debutant la Jocurile Olimpice.

 

Elisabeta Lipă, încurajări pentru canotorii români

Multipla campioană la canotaj se află alături de canotorii români aflați la Paris, încurajându-i pe fiecare în parte. Elisabeta Lipă a transmis un mesaj după evoluția lui Mihai Chiruță, fiind vizibil emoționată. Președinta Agenției Naționale pentru Sport (ANS) este „îmbrăcată” în tricolorul României și declară că speră la medalii din partea altor sportivi care evoluează astăzi, pentru țara noastră.

Programul sportivilor români care joacă în a șaptea zi, la JO 2024, poate fi consultat AICI.

„Doamne, deci după cursa lui Mihăiță Chiruță... era exagerat de frumos dacă reușea să intre în finală...N-am avut proba asta niciodată, iar faptul că s-a calificat în primii 12 este extraordinar! Acum, în finala mică, ce-o vrea Dumnezeu și sunt convinsă că surpriza o să fie frumoasă.

Iar despre cursa băieților (8+1 masculin)... nu mai spun! Au făcut o cursă fantastică, având în vedere că doi dintre ei dublează și au mâine finala. Eu sper că bucuria, astăzi, să fie enormă, să spargem gheața și să mergem pe același culoar ca pe al lui David (Popovici). Hai, România!”, a transmis Elisabeta Lipă, pe contul personal de Facebook.

Echipajul României s-a calificat în Finala A la 8+1 masculin, joi, la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce s-a clasat pe locul al treilea în recalificări.

În componența Mihăiță Țigănescu, Laurențiu Danciu, Bogdan Băitoc, Constantin Adam, Marius Cozmiuc, Mugurel Semciuc, Florin Arteni, Florin Lehaci și Adrian Munteanu, România s-a clasat pe locul al treilea, în 5 min 30 sec 00/100, în condițiile în care primele patru echipaje au prins Finala A, Olanda (5:27.58), Germania (5:29.17) și Australia (5:31.50), fiind celelalte trei.

Tricolorii au fost pe patru în primii 1.500 de metri ai cursei, dar au încheiat în forță reușind să încheie pe trei.

Singura medalie olimpică a României în această probă masculină a fost obținută în 1992, la JO de la Barcelona.

Finala de la JO 2024 va avea loc în data de 3 august, la ora 12:10.

România a calificat nouă echipaje în Finalele A la JO de la Paris din cele 12 pe care le-a avut: dublu vâsle feminin - categorie ușoară, dublu rame feminin, dublu rame masculin, patru rame masculin, dublu vâsle masculin, dublu vâsle feminin, patru rame feminin, opt plus unu feminin, opt plus unu masculin, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel