Fotbal Debut perfect pentru PSG: 4-1 împotriva lui Le Havre în prima etapă din Ligue 1

Data actualizării: | Data publicării:
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Paris Saint-Germain, campioana en titre, a debutat cu dreptul în noul sezon din campionatul de fotbal al Franţei, obţinând primele sale trei puncte, după ce s-a impus cu categoricul scor de 4-1 în faţa lui Le Havre, vineri în deplasare, în runda inaugurală a sezonului 2024/2025 din Ligue 1, informează AFP.



PSG, care a preluat provizoriu şefia clasamentului în aşteptarea celorlalte meciuri din weekend, a înscris prin Lee (min. 2), Ousmane Dembele (min. 85), Barcola (min. 86) şi Kolo Muani (min. 90 din penalty), în timp ce golul de onoare al gazdelor a fost înscris de Gautier Loris (min. 48), informează Agerpres.

Sub comanda lui Luis Enrique, PSG a demonstrat că, deși și-a pierdut una dintre principalele vedete, rămâne o forță de temut în fotbalul francez.

Un început promițător

Meciul a început cum nu se putea mai bine pentru parizieni, care au deschis scorul rapid, în minutul 3, prin Kang-in Lee, după o pasă decisivă primită de la Gonçalo Ramos. După acest gol, PSG a controlat jocul, dar fără a-și crea ocazii majore până la finalul primei reprize, când scorul a rămas 1-0 în favoarea lor.

La reluare, Le Havre a intrat mai determinată pe teren și a reușit să egaleze în minutul 48, prin Gautier Lloris, care a înscris cu capul în urma unei centrări precise a lui Christopher Operi. Momentul a ridicat moralul gazdelor, care au continuat să atace și chiar au marcat un al doilea gol în minutul 54 prin Josue Casimir, însă reușita a fost anulată de VAR din cauza unui henț.

În minutul 71, Luis Enrique a decis să schimbe strategia și a introdus pe teren mai mulți jucători cheie din sezonul trecut, precum Ousmane Dembélé, Bradley Barcola și Marquinhos. Aceste modificări au avut un impact imediat, iar PSG s-a dezlănțuit în ultimele minute ale meciului. Dembélé a readus avantajul pentru parizieni în minutul 85, marcând pentru 2-1. La scurt timp, Barcola a mărit diferența, iar Kolo Muani a închis tabela la 4-1, transformând un penalty în minutul 90.

Astfel, PSG a obținut o victorie impresionantă în prima etapă a sezonului 2024/2025, arătând că rămâne o echipă competitivă, chiar și în absența lui Mbappe. Formația lui Luis Enrique își propune să domine din nou Ligue 1 și să își apere titlul de campioană, iar acest prim succes le oferă un start promițător.

PSG a demonstrat că poate naviga cu succes prin schimbările majore din cadrul echipei și că rămâne o forță redutabilă în fotbalul francez.

Victoria cu 4-1 în fața lui Le Havre nu doar că le oferă parizienilor primele trei puncte ale sezonului, ci le și "ridică moralul" pentru meciurile ce vor urma. Fanii așteaptă cu nerăbdare să vadă cum va evolua echipa sub noua conducere, dar acest prim pas confirmă că PSG este pregătită să lupte din nou pentru toate trofeele puse în joc.

Sezonul este lung, însă startul a fost cu adevărat impresionant.

Echipele de start

Le Havre: Desmas - Nego, Kinkoue, Lloris, Operi - Kuzyaev, Toure, Ndiaye - Kechta, Casimir, Joujou;

Rezerve: Bodmer, Bouneb, Diawara, Gorgelin, Grandsir, Mosengo, Ngoura, Salmier, Zouaoui;

PSG: Donnarumma - Hakimi, Pacho, Beraldo, Zague - Zaire-Emery, Vitinha, Lee - Asensio, Ramos, Mbaye;

Rezerve: Barcola, Dembele, Muani, Marquinhos, Mayulu, Neves, Safonov, Skriniar, Soler.

Autorul articolului: Andreea Deaconescu | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel