Echipa nationala De două ori accidentat, înainte de convocarea lotului naționalei. Mihai Lixandru era din nou în planurile lui Lucescu

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Fotbalistul Mihai Lixandru (23 de ani) s-a accidentat din nou, în meciul cu PAOK Salonic, la distanță de o lună de ultima problemă medicală care l-a determinat pe selecționerul Mircea Lucescu să îl înlocuiască.



Fotbalistul de la FCSB pare că întâmpină o situație dificilă de fiecare dată când selecționerul echipei naționale de fotbal a României anunță lotul jucătorilor convocați pentru Liga Națiunilor.

În luna septembrie, Lixandru a suferit o accidentare în partida cu UTA Arad, ceea ce l-a determinat pe Mircea Lucescu să nu îl mai mențină pe lista pentru meciurile cu Kosovo și Lituania. 

Același Lixandru a suferit în meciul cu PAOK Salonic o accidentare mult mai gravă, respectiv ruptură de ligamente încrucișate, care îl va lăsa deoparte pe fotbalist timp de aproximativ șase luni.

MM Stoica a dezvăluit că Lucescu l-a luat din nou în calcul pe Lixandru, dar întâmplarea a făcut ca jucătorul să fie din nou accidentat chiar înainte de anunțarea lotului final pentru meciurile cu Cipru, respectiv Lituania.

Oficialul celor de la FCSB a spus că, pe lângă cei trei fotbaliști deja convocați de „Il Luce” la națională, s-ar fi aflat și Mihai Lixandru. De asemenea, Mihai Stoica a mai declarat că Lucescu l-ar fi consolat pe jucător după meciul din Grecia.

MM Stoica: „Mircea Lucescu s-a interesat de Lixandru și chiar a vorbit cu el, l-a încurajat”

„Săracul Lixandru s-a accidentat singur, terenul ăla era foarte ciudat. Abia a intrat la RMN, e ligamentul încrucișat anterior. A auzit o pocnitură și a simțit durere înfiorătoare, s-a speriat foarte tare. Nu știm cât va sta. Tot repeta obsesiv 'Nu era momentul'. I-am zis 'băi, Lix, niciodată nu e momentul'.

Sunt puțini jucători care nu au ruptură de ligamente de-a lungul carierei. Ar fi fost convocat la națională. Am vorbit cu Mircea Lucescu înainte de meci. Chiar m-am dus să îl salut și mi-a zis 'Vreau și eu să îl văd pe Lixandru, că atunci nu am apucat'. Azi (n.r. vineri, 4 octombrie) am vorbit din nou cu el, s-a interesat de el și chiar a vorbit cu el, l-a încurajat”, a declarat Mihai Stoica, la Prima Sport.

 

Lista jucătorilor convocați de Mircea Lucescu la naționala României

PORTARI

Florin NIȚĂ (Damac | Arabia Saudită, 26/0), Horațiu MOLDOVAN (Sassuolo | Italia, 11/0), Ștefan TÂRNOVANU (FCSB, 2/0)

FUNDAȘI

Andrei RAȚIU (Rayo Vallecano | Spania, 23/1), Cristian MANEA (FC Rapid 1923, 25/2), Andrei BURCĂ (Baniyas | EAU, 33/1), Radu DRĂGUȘIN (Tottenham | Anglia, 23/0), Virgil GHIȚĂ (Cracovia | Polonia, 1/0), Alexandru PAȘCANU (FC Rapid 1923, 0/0), Nicușor BANCU (Universitatea Craiova, 41/2), Alexandru CHIPCIU (Universitatea Cluj, 45/6)

MIJLOCAȘI

Deian SORESCU (Gaziantep | Turcia, 19/0), Dennis MAN (Parma | Italia, 30/8), Nicolae STANCIU (Damac | Arabia Saudită, 76/15), Răzvan MARIN (Cagliari | Italia, 61/7), Marius MARIN (Pisa | Italia, 24/0), Darius OLARU (FCSB, 22/0), Adrian ȘUT (FCSB, 2/0), Ianis HAGI (Rangers | Scoția, 41/5), Florinel COMAN (Al-Gharafa | Qatar, 18/1), Valentin MIHĂILĂ (Parma | Italia, 26/5), Alexandru MITRIȚĂ (Universitatea Craiova, 20/4)

ATACANȚI

George PUȘCAȘ (Bodrum | Turcia, 45/11), Denis ALIBEC (Farul Constanța, 40/5), Denis DRĂGUȘ (Trabzonspor | Turcia, 17/4)

Gigi Becali i-a mărit salariul lui Lixandru, după accidentarea de pe Toumba

Finanțatorul celor de la FCSB nu a vrut ca vestea dată lui Lixandru să strice bucuria FCSB-ului după cele două victorii obținute în Europa League, luând decizia de a-i mări salariul jucătorului.

„Este o pierdere omenească, Lucescu a venit să îl vadă. I-a spus lui Meme că a venit să îl vadă pe Lixandru, este o pierdere, dar nu stă FCSB în Lixandru. Noi nu mai jucăm în campionatul intern cu doi închizători, acum jucăm cu Tănase și Olaru. 

Ca să îl încurajez m-am dus în sala de mese, l-am luat de gât. I-am zis lui Meme: 'Mâine îi măriți contractul lui Lixandru'. L-amfăcut 12.000, avea 7.000 sau 8.000 de euro, iar eu l-am făcut 12.000”, a declarat Gigi Becali, potrivit Fanatik.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel