Fotbal De ce nu sunt fotbalişti români la PAOK Salonic, echipa antrenată de Răzvan Lucescu

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Răzvan Lucescu face minuni în acest sezon la PAOK Salonic. Echipa e pe primul loc în Grecia şi este calificată în primăvara europeană. Există, însă, şi dileme în lumea fotbalului. De ce nu transferă Răzvan Lucescu fotbalişti români la PAOK? 



PAOK Salonic este pe primul loc în Superliga Greciei, cu 38 de puncte după 16 etape. În ultimele trei meciuri, echipa lui Răzvan Lucescu a marcat 14 goluri şi a încasat unul singur. De altfel, până acum în acest sezon, PAOK a primit în total doar 11 goluri şi a marcat 43. 

Răzvan Lucescu a fost întrebat de ce nu sunt fotbalişti români la echipa sa. Ultimul a fost Alexandru Mitriţă, revenit vara trecută la Universitatea Craiova. 

"Nu ştiu ce să răspund. Nici nu sunt cel care să ia decizii asupra jucătorilor. E un mod de lucru poate puţin diferit de ceea ce se crede. Pe de o parte îmi convine, pentru că mă ţin deoparte de absolut toate problemele sau discuţiile care pot apărea în urma unor transferuri. Eu doar vorbesc, analizez, discut, cu cei din conducere şi spunem cam ce am avea nevoie, ce am putea face ca să ne îmbunătăţim. De acolo, primim variante de la club.

E un departament de scouting care ne trimite variante. De multe ori intrăm în conflict şi clinciuri cu aceştia, pentru că nu înţeleg întotdeauna ce vrem. Dar e normal să existe şi astfel de situaţii. Nici venirea lui Alin Toşca, spre exemplu, nu a fost că l-am cerut eu în mod special. Cu Alex Mitriţă a fost puţin diferit, pentru că eram într-o situaţie de criză a timpului, se încheia perioada de transferuri, nu reuşisem să acoperim partea de atacanţi laterali, iar cineva mi-a spus de Alex că ar fi o posibilitate. Eu am spus la club şi scouting-ul, care deja îl avea pe listă, şi-a dat acordul cu cei din conducere", a declarat Răzvan Lucescu într-un interviu pentru Playsport, moderat de Ioana Cosma. 

Echipele la care Răzvan Lucescu s-a simţit cel mai bine. Rapidul nu e în top 2

Pus să aleagă două dintre cluburile la care a activat pentru a le pune într-un top al echipelor la care s-a simţit cel mai bine, profesional, Răzvan Lucescu a nominalizat pe "PAOK şi Al Hilal (n.r. echipa cu care a câştigat Liga Campionilor Asiei). PAOK este o chestie incredibil de emoţională pentru mine. Nu degeaba m-am întors acolo unde am obţinut ce am obţinut. De obicei nu e bine să te întorci unde ai avut succes, pentru că orice rezultat care să nu ajungă la acel nivel te poate doborî. Dar nu a fost aşa. Dacă m-am întors la PAOK, am făcut-o pentru că m-am simţit fericit la Salonic. Însă Arabia Saudită este o experienţă care mi-a oferit totul. Profesional, am câştigat Champions League, campionatul, cupa, am participat la Campionatul Mondial al Cluburilor, am avut şansa să lucrăm cu jucători extraordinari, localnici şi străini. Financiar a fost perfect. Managementul clubului şi relaţia pe care am avut-o cu preşedintele au fost de top. A fost neaşteptat pentru mine. Când am plecat către Riad, aveam un mare semn de întrebare în suflet, dar am fost total surprins de ce am trăit acolo". 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel