Superliga Romaniei De ce nu se adaptează Marius Ştefănescu la FCSB. Aşteptările cu care a venit fotbalistul în Capitală

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Marius Ştefănescu este cel mai scump jucător transferat de FCSB în această vară. Gigi Becali a plătit 1,3 milioane de euro celor de la Sepsi Sf. Gheorghe pentru atacantul de bandă. După o evoluţie entuziasmantă în Supercupa României, câştigată de FCSB cu 3-0 contra Corvinului, Marius Ştefănescu a fost şters, însă, iar criticile din partea patronului nu au întârziat să apară. 



Gigi Becali a declarat recent că Alex Băluţă este fotbalistul care îl va înlocui pe Florinel Coman în echipa FCSB-ului, dar a spus şi că are aşteptări mai mari de la Marius Ştefănescu. 

”Este clar (n.r. - Băluță este înlocuitorul lui Coman). Dacă ar face și Ștefănescu ce face Băluță, ar fi perfect. Nu este cel pe care l-am luat și l-am vrut, dar îl aștept. Așa este.

Calitățile pe care el le avea, era dezinvolt.... Îl văd mai emotiv”, a spus Becali, într-o intervenție telefonică în direct, găzduită de emisiunea Digi Sport Special.

Laszlo Dioszegi explică care e problema lui Ştefănescu

Patronul Sepsi OSK, Laszlo Dioszegi, a explicat de ce Marius Ştefănescu pare că s-a stins deja la FCSB. 

"Ştefănescu este un băiat sensibil. Poate s-a gândit că atunci când merge la FCSB, o să fie ca la noi şi că toţi îl vor privi cum îl priveau la noi, şi că îi va fi uşor să dea goluri sau pase de gol. I-am văzut toate meciurile de până acum. Nu pot spune că a jucat rău, dar nici nu pot spune că a jucat cum juca la noi. Dar fiecare jucător are nevoie de timp să se adapteze la noua echipă, la noua schemă a echipei, la antrenor, la staff. Eu consider că încă mai are timp. Să vedem ce va fi în continuare. 

Eu consider că el este un tip care nu înghite aşa de bine dacă este certat. Şi am văzut că a fost certat. De vreo două ori. Poate din cauza asta nu mai dă randamentul scontat. Nu pot să spun că e orgolios. Asta vom vedea în următoarele etape, în funcţie de ce va face pe teren. Jucătorii sunt ca ouăle, trebuie să avem mare grijă să nu le scăpăm din mână, pentru că se pot sparge. Noi l-am ţinut bine. Să vedem ce se întâmplă la FCSB", a declarat Laszlo Dioszegi la Fanatik. 

Bănel Nicoliţă îi cere lui Gigi Becali să aibă răbdare cu Ştefănescu 

"Legat de Ştefănescu, e greu să îl înlocuiască pe Florinel Coman şi e greu de judecat după câteva meciuri. Părerea mea este că trebuie să aibă răbdare cu el. E un jucător bun, care poate decide meciuri. Dar dacă se mai ia nea Gigi de două-trei ori de el, cred că o să cedeze. A jucat la Sfântu Gheorghe până acum, aici e presiune zi de zi. Şi când doarme are presiune. Vine la antrenament şi dă de 200 de suporteri care îi cer socoteală că au pierdut cu Oţelul. E presiune de 10 ori mai mare la FCSB decât la Sepsi. Şi nu ştiu cum o poate gestiona el. Presiunea e dată de patron, suporteri, de forma în care eşti", a declarat Bănel Nicoliţă. 

FCSB a remizat în prima manşă a turului III preliminar al Ligii Campionilor cu Sparta Praga, în deplasare, scor 1-1. Calificarea se va decide, astfel, la Bucureşti. Dacă va trece de Sparta Praga, FCSB va întâlni în playoff câştigătoarea dublei dintre Malmo FF şi PAOK Salonic, echipă antrenată de Răzvan Lucescu. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel