UEFA Euro 2024 De ce nu a primit Germania penalty cu Spania, în prelungirile sfertului de finală de la EURO 2024

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

În minutul 106 al meciului dintre Germania şi Spania de la EURO 2024, la scorul de 1-1, Marc Cucurella a respins şutul lui Jamal Musiala cu mâna. Faza s-a petrecut în careu, dar arbitrul Anthony Taylor nu a acordat lovitură de la 11 metri, iar faza nici nu a fost analizată la VAR. 



În minutul 106, Thomas Muller a centrat în careul spaniolilor, Niklas Fulkrug a trimis cu capul spre Jamal Musiala, iar şutul acestuia a fost respins de Marc Cucurella cu braţul stâng. Arbitrul Anthony Taylor a făcut semn ca jocul să continuie, pe motiv că mişcarea braţului ar fi fost una naturală, nicidecum una menită să blocheze mingea, în ciuda protestelor germanilor. 

În minutul 119, Mikel Merino a dat lovitura şi i-a dus pe spanioli în semifinalele EURO 2024. 

Conform ziarului german Bild, motivul pentru care nu s-a acordat lovitură de la 11 metri la faza din minutul 106 ar fi fost un offside la Niklas Fulkrug, în momentul centrării lui Thomas Muller. 

Toni Kroos, declaraţie emoţionantă după ultimul meci al carierei, Spania - Germania în sferturile EURO 2024

Toni Kroos a jucat ultimul meci al carierei în sferturile de finală ale EURO 2024, contra Spaniei. Germania a fost eliminată. 

"A fost un meci în care am dat totul. Am fost foarte aproape, şi din cauza asta înfrângerea e şi mai amară", a declarat Kroos, citat de Bild. 

Întrebat dacă este dezamăgit că excelenta sa carieră se încheie în acest mod, Kroos a spus că "în acest moment, eliminarea din turneu e cea mai mare problemă a noastră. Am avut un scop măreţ împreună, iar acest vis s-a sfărâmat. Chiar şi aşa, realizăm că am făcut un turneu bun. Putem fi mândri cu toţii. Sunt fericit că am reuşit să fac faţă, dar şi că avem un standard înalt în fotbalul german", a mai declarat Kroos. 

Toni Kroos a câştigat în acest sezon La Liga, dar şi Liga Campionilor cu Real Madrid. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: UEFA Euro 2024




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel