Jocurile Olimpice David Popovici, considerat favorit la aurul olimpic. "Pare mai puternic, dar este în continuare foarte rapid. Foarte matur şi încrezător"

Data publicării:
Agerpres
EXCLUSIV
Agerpres

David Popovici va concura la Jocurile Olimpice de la Paris atât în proba de 100 m liber, cât şi în cea de 200 m liber. O legendă a înotului îl dă favorit pe înotătorul român pentru aurul olimpic. 



Dora Pasztory, expert Eurosport în emisiunea „Bonjour, Paris!”, difuzată zilnic de la 09:00 la Eurosport 2, a vorbit în exclusivitate pentru DC Sport despre David Popovici şi spune că românul este favoritul clar al probei de 200 m liber de la Paris. 

În plus, spune ea, Popovici se cunoaşte mai bine, este mai matur şi s-a dezvoltat şi fizic faţă de JO 2020, desfăşurate în 2021, de la Tokyo, când a ratat la mustaţă bronzul olimpic. 

"Cred că David Popovici a crescut mult ca sportiv, dar și ca persoană. Știu că e destul de rar ca el să dea interviuri în engleză, dar l-am auzit într-un podcast și mi s-a părut foarte matur și foarte încrezător. Cred că a reușit să se cunoască pe sine mai bine, iar acum este mai experimentat, astfel încât știe clar de ce are nevoie ca să fie în forma cea mai bună, de ce fel de susținere are nevoie.

De exemplu, faptul că nu locuiește în satul olimpic, pentru că el crede că se poate concentra mai bine pe pregătire cât timp nu îi este distrasă atenția de alți sportivi și de Jocurile Olimpice în general. Este un semn clar pentru mine că David și-a dezvoltat conștientizarea de sine. A pus și masă musculară, pare mai puternic dar este în continuare foarte rapid.

Cred că nu există vreun dubiu că Popovici este favorit pentru proba de 200m. La 100m este mai greu de prezis, pentru că este una dintre probele cele mai rapide din competiția de înot. Cu siguranță cred că are o șansă grozavă de a câștiga atât proba de 200m, cât și cea de 100m", a explicat Dora Pasztory pentru DCSport.ro.

Cine este Dora Pasztory 

Născută pe 4 aprilie 1984, Dora Pasztory este o fostă înotătoare paralimpică maghiară, specializată în probele individuale. S-a născut fără antebraţul stâng şi fără trei degete de la mâna dreaptă. În 2004, la Atena, Dora Pasztory a luat 2 medalii de argint, la 100 m fluture şi 100 m spate, dar şi medalia de aur la 200 m liber. 

După acea medalie de aur, formaţia Kispal, din Ungaria, a scris o melodie dedicată sportivei. 

"Cântecul 'If i'm alive' a fost scris pentru mine. În Atena, în ultima mea cursă, am înotat ultimii 50 de metri de parcă era ultima lungime de bazin din viaţa mea. Nu îmi păsa pe ce loc eram, voiam doar să ating peretele şi să termin cursa", a declarat Dora Pasztory într-un interviu pentru presa maghiară. 

Programul lui David Popovici la Jocurile Olimpice 2024

200 metri liber

Serii: Duminică, 28 iulie, ora 12:00
Semifinale: Duminică, 28 iulie, ora 21:51
Finală: Luni, 29 iulie, ora 21:43

100 metri liber

Serii: Marți, 30 iulie, ora 12:00
Semifinale: Marți, 30 iulie, ora 20:30
Finală: Miercuri, 31 iulie, ora 23:15

Ce a spus David Popovici înainte de plecarea la Paris 

 

"E atât de greu să te califici la Jocurile Olimpice, adică toată lumea vorbește despre performanță, despre medalii... Și e de înțeles! Însă e o performanță importantă doar calificarea aici și îi felicit, de fapt, să ne felicităm pe toți cei care sunt aici...

Vreau să le urez succes și, în legătură cu așteptările pe care le are fie mass-media, fie publicul de la noi, noi suntem sportivi și avem obiective: nu ne bazăm pe așteptări, nu ne luăm după așteptări. Asta voiam să spun: succes nouă și sper să vă placă!”, a spus David Popovici, înainte de plecarea delegației României spre Paris.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel