Turnee ATP Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep, îl apără pe Jannik Sinner după scandalul de dopaj

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Australianul Darren Cahill, antrenorul tenismanului italian Jannik Sinner, a declarat că liderul tenisului masculin mondial nu s-ar dopa niciodată intenţionat, după ce Sinner a fost testat pozitiv în două rânduri la controlul antidoping, transmite DPA.



Jannik nu ar lua niciodată nimic intenţionat. Este o situaţie nefericită, dar adevărul a ieşit la iveală, a declarat Darren Cahill, fost antrenor al Simonei Halep, pentru ESPN, marţi.

Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunţat că Sinner a fost testat pozitiv la două controale antidoping pentru steroidul anabolizant clostebol în luna martie, la câteva săptămâni după ce a câştigat primul său titlu de Mare Şlem, la Australian Open.

ITIA l-a absolvit pe Sinner de vină sau neglijenţă, acceptând explicaţia că substanţa a intrat accidental in corpul său prin intermediul unui produs pe care fizioterapeutul său l-a utilizat pentru a-i trata o rană minoră.

Sinner a pierdut 400 de puncte ATP şi premiul în bani de la Indian Wells, deoarece unul dintre teste fusese efectuat la turneul californian, la care atinsese semifinalele.

Cahill a precizat că echipa lui Sinner a fost informată asupra rezultatelor testelor în martie, iar acest lucru l-a afectat pe italian, care a făcut apel cu succes împotriva suspendării sale provizorii.

L-a afectat fizic şi mental, a făcut amigdalită, a ratat Jocurile Olimpice. Nu căutăm simpatie, suntem doar mulţumiţi că nu a fost suspendat, a mai spus Cahill.

Decizia ITIA poate fi contestată de Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA), precum şi de autorităţile antidoping din Italia. AMA/WADA a precizat pentru DPA că va examina cu atenţie hotărârea ITIA înainte de a decide dacă va duce cazul la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Vreau să trec peste această perioadă dificilă şi nefericită, a transmis Sinner, într-un comunicat publicat pe Instagram, adăugând că va continua să facă totul pentru a fi conform cu programul antidoping al ITIA.

Sinner a câştigat, luni, turneul ATP Masters 1.000 de la Cincinnati (Ohio) şi va fi principalul favorit al turneului US Open, ultimul de Mare Şlem al anului, care va debuta pe 26 august, la New York, scrie Agerpres.

Tenismenii se simt neîndreptățiți, după ce Jannik Sinner a scăpat fără suspendare

Australianul Nick Kyrgios și alți jucători de tenis au criticat dur decizia ca italianul Jannik Sinner, numărul 1 mondial al tenisului masculin, să nu fie sancționat după ce a fost depistat pozitiv la două controale antidoping în luna martie.

Autoritatea Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunțat, marți, că Jannik Sinner a fost găsit nevinovat de comiterea oricărei greșeli sau neglijențe de un tribunal independent, după ce a fost depistat pozitiv la aceste două controale antidoping.

Un tribunal independent a acceptat explicația lui Sinner conform căreia contaminarea cu o substanță interzisă, clostebol, un agent anabolizant, a avut loc atunci când un membru al echipei sale a aplicat un spray fără prescripție medicală pentru a trata o rană ușoară la începutul acestui an, a indicat ITIA într-un comunicat.

Nick Kyrgios a criticat decizia ITIA pe rețeaua X, spunând: „Ridicol, indiferent dacă este accidental sau nu. Ești testat de două ori cu o substanță interzisă (steroid)... ar trebui să fii suspendat doi ani. Performanța ta a fost îmbunătățită”

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Turnee ATP




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel