Superliga Romaniei Darius Olaru, eliminat corect la FCSB - Poli Iaşi. "E foarte greu de contestat, mai ales când vezi locul de contact. Pare intenţionat"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
EXCLUSIV
Sursa: Agerpres

Darius Olaru a fost eliminat direct la meciul dintre FCSB şi Poli Iaşi, scor 0-1, din etapa a VI-a, după intervenţia VAR. 



Campioana a evoluat în inferioritate numerică din min. 36, când Darius Olaru a fost eliminat (cu ajutorul arbitrajului video) pentru o intrare periculoasă la Bordeianu. Gigi Becali, dar şi Mihai Stoica, au spus la unison că eliminarea este corectă şi că nu poate fi contestată. 

"Olaru trebuia să fie eliminat! Dacă te duci cu crampoanele în piciorul adversarului… Când mai e eliminare dacă asta nu e? Cum adică? Te duci cu crampoanele în piciorul adversarului, mai dai și cu piciorul ca la K1…Cum să nu fie eliminare? Roșu clar!”, a declarat Gigi Becali.

"Ne-a plăcut pe podium, cu medaliile la gât, când Olaru ridica cupa. Dacă începem acum să îl criticăm, înseamnă că nu suntem corecţi. Acolo, ne-am înghesuit toţi, dar acum e vinovat el. Se întâmplă. Cu o etapă înainte, ne-a câştigat meciul de nicăieri. Într-adevăr, cartonaşul roşu este indubitabil. Eu m-am mirat că nu a fost de la început. Nu s-a văzut de la marginea terenului, dar am văzut pe tabletă reluarea imediat. Era clar. Îmi venea să îi spun arbitrului să îl dea mai repede, că pierdem vremea. E clar!", a declarat Mihai Stoica la Prima Sport. 

Marius Avram, fost arbitru FIFA, a explicat de ce decizia luată de arbitrul Ionuţ Coza a fost cea corectă. 

"E foarte greu de înţeles care a fost intenţia lui, alta decât cea de a lovi adversarul. La reluare pare că asta vrea să facă, să lovească adversarul cu talpa. E vorba de contact cu crampoanele pe pulpă. A văzut toate lumea urmele crampoanelor. Putem spune clar că a pus în pericol integritatea fizică a adversarului. Arbitrul era destul de bine plasat şi cred eu că ar fi trebuit să ia singur decizia de a acorda cartonaş roşu direct. Dar până la urmă bine că cei din camera VAR au avut colegialitatea de a-l chema să revadă faza. Sunt convins că după ce a văzut-o şi-a dat seama că a luat decizia greşită iniţial. E foarte greu de contestat această decizie, mai ales când vezi locul de contact. Pare intenţionat, cu piciorul direct pe pulpa adversarului, cu urme lăsate de crampoane. E un atac inexplicabil la jumătatea terenului. Poate a fost un moment de nervozitate al jucătorului, care a făcut acest fault grosolan", a declarat Marius Avram în exclusivitate pentru DCSport.ro. 

Darius Olaru spune că doar l-a "ras" pe Bordeianu 

"Cred că am pierdut cele 3 puncte doar din cauza mea. A fost acel cartonaș roșu și acolo cred că am pierdut. Vreau să-mi cer scuze în fața colegilor. Asta a fost.

Intenție? Am vrut să protejez mingea cumva, să-mi creez un avantaj. Nu pot să-mi dau cu... Cred că a fost mai mult din cauza terenului. Dacă aluneca mingea, îmi venea mai bine și nu mai trebuia să... OK, dacă el (n.r. - Bordeianu) a spus că a fost intenție, atunci a fost intenție.

Am vrut să pun piciorul, el pur și simplu se îndrepta către mine și am vrut să pun piciorul ca să protejez mingea, să-mi creez un avantaj, să o iau direct către poartă. Cam asta a fost. Nu cred că a fost full contact, cred că doar l-am ras, dar acum, dacă așa a fost să fie...

Este o perioadă normală de fotbalist. Acum a fost și eliminarea cu Sparta, am fost dezamăgiți că nu am trecut mai departe. A venit acest meci, pe care trebuia să-l câștigăm. A fost vina mea că nu l-am câștigat și îmi asum”, a transmis Olaru la Prima Sport.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel