Echipa nationala Daniel Pancu, avertisment pentru tricolorii mici înaintea meciului cu Albania

Data publicării:
Facebook Echipa Nationala a României
Facebook Echipa Nationala a României

Daniel Pancu, selecţionerul naţionalei U21, a prefaţat meciurile cu Elveţia şi Albania din calificările pentru EURO 2025. 



Întrebat dacă cele două meciuri pot fi privite ca două finale, Daniel Pancu a spus că "sigur, dar eu nu mă gândesc la al doilea meci, cel cu Elveţia. Le luăm pas cu pas, cum am făcut şi la acţiunea trecută. Toată atenţia şi concentrarea noastră este la jocul cu Albania, de vineri. 

(n.r cum vede grupul) Am plecat cu handicap. Am compensat cumva cu prezenţa la un Campionat European, iar jucătorii care au participat la acest turneu final au acumulat o experienţă pe care nu o poţi acumula doar în jocuri de calificare. Nu ştiu dacă am fi avut mai multe puncte, dar probabil că nu am fi pierdut în Albania. Nu ştiu, însă, dacă am fi bătut Finlanda. Oricum, eu îi cunosc, sunt 4-5 jucători care nu au mai fost, deja ştiu cu cine lucrez, chiar şi în timpul ăsta scurt. Şi Finlanda şi Albania aveau jocuri amicale înainte să joace cu noi, iar omogenitatea grupului contează". 

Revanşă cu Albania? În tur, România U21 a condus cu 2-0, dar a pierdut cu 3-2

"Timp de o oră, a existat o singură echipă pe teren atunci. O echipă agresivă, o echipă care a recuperat multe mingi în terenul advers, ne-am creat situaţii multe, ocazii. Nu am reuşit să închidem jocul, am avut ocazii să facem 3-0. Am făcut o greşeală şi au avut puterea să revină pe tabelă. Ce trebuie să facem noi este să nu mai repetăm greşelile din jocul de acolo, mai ales că vorbim de o echipă pe care o cunoaştem foarte bine, au calitate mare în atac. Sunt convins că aceste lucruri nu se vor mai întâmpla. Cu siguranţă a fost o lecţie pe care a trebuit să o învăţăm. 

Oricum, în ziua de azi nu mai e câştigat niciun joc dinainte", a mai declarat selecţionerul pentru FRF TV. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel