Echipa nationala Daniel Boloca, printre tinerii din diaspora care nu vor să joace pentru România. "Sunt români, dar mai români sunt părinţii lor decât ei"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
EXCLUSIV
Sursa: Agerpres

Daniel Boloca, mijlocaşul lui Sassuolo şi unul dintre cei mai apreciaţi fotbalişti din Serie A, nu mai vrea să joace pentru naţionala României, ci ar prefera să evolueze pentru Squadra Azzura. 



CITEŞTE ŞI Daniel Boloca i-a explicat lui Edi Iordănescu de ce nu poate juca pentru România

"Nu m-am gândit niciodată că o echipă naţională m-ar putea chema. A fost un sentiment minunat pentru părinţii mei. Eu nu eram foarte sigur, aveam dubii. I-am şi confruntat: ”Nu vorbesc limba, acasă vorbim mereu italiana şi ştiu doar câteva cuvinte în română, înţeleg când se vorbeşte dar... Ei bine, eu m-am născut aici”. A fost o oportunitate unică şi au fost foarte fericiţi. Aşa că am acceptat", a declarat Boloca în presa italiană.

"Este o alegere personală, este un lucru care nu este influenţat de noi. Chiar dacă noi am încercat să îl atragem către naţionala României. 

Noi îi atragem pe tinerii din diaspora. Am avut la un meci acum două-trei săptămâni prezenţi în teren, la grupa lui Nicolae Grigore, nouă jucători din diaspora. Titulari. Noi facem tot ce putem de la vârste fragede să îi descoperim, şi când au dreptul să joace la echipa naţională, la U15, îi atragem către zona noastră. 

Alegerile lor ulterioare depind mult şi de mediul în care trăiesc. Dacă mă nasc într-un loc şi am colegi, prieteni, de altă naţionalitate, încep să fiu asimilat de către ei. Noi la lot îi chemăm câte o săptămână, de cinci ori pe an. În restul timpului, să ne gândim că ei au alte obiceiuri, altă cultură, altă limbă, alte medii în care trăiesc. 

E greu, pentru că trebuie să îi înţelegem. Sunt români, dar mai români sunt părinţii lor decât ei. Părinţii lor au simţit ce înseamnă o copilărie şi o educaţie în România. Ei nu!", a declarat Mihai Stoichiţă, directorul tehnic al FRF, pentru DC Sport. 

Youtube video image

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel