Echipa nationala Daniel Bîrligea nu merită să joace încă pentru națională, Mircea Lucescu știe ce face

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Jucătorul de la FCSB a fost pe lista de convocare la echipa națională a mai multor specialiști, doar că nu toți îl văd pe fotbalistul de 24 de ani potrivit pentru actualul lot al lui Mircea Lucescu.



După publicarea listei de 25 de jucători care evoluează în meciurile contra Ciprului și Lituaniei, în meciurile din Liga Națiunilor, decizia de a nu-l convoca pe atacantul Daniel Bîrligea a provocat mai multe dezbateri. Totuși, hotărârea luată de „Il Luce” este totodată susținută: Marcel Răducanu crede că selecționerul știe cel mai bine ce responsabilități are la formația „tricoloră”, astfel că jucătorul „roș-albastru” trebuie să mai aștepte până la prima convocare.

„Are calități, nimic de zis, dar acum ce facem, aducem la națională orice jucător marchează două goluri?!”

„Nu l-am urmărit decât în vreo două meciuri. Are calități, nimic de zis, dar acum ce facem, aducem la națională orice jucător marchează două goluri?!

Trebuie să avem încredere în nea' Mircea, e un antrenor uns cu toate alifiile, cu o experiență fără egal. Poate că Bîrligea nu e momentan potrivit pentru ce vrea el să joace, cine știe?!”, a declarat Marcel Răducanu, potrivit iamsport.ro.

„Tricolorii” vizează obținerea celei de-a patra victorii consecutive în Liga Națiunilor, în meciul de marți seară, contra Lituaniei. România face deplasarea la Kaunas, partidă care va începe la ora 21:45, desfășurată pe stadionul Dariaus ir Girėno.

Românii conduși de Mircea Lucescu au învins în primele trei meciuri din UEFA Nations League, scor 3-0 contra selecționatei Kosovo, 3-1 cu Lituania (la București), respectiv 3-0 contra Ciprului, dar Răducanu dorește să rămână precaut înainte de partida contra lituanienilor.

„Așa ar trebui (n.r. ca tricolorii să învingă). Totuși, într-o viață petrecută în fotbal, am învățat că trebuie concentrare maximă la orice partidă, oricât de slab ți s-ar părea adversarul.”, a mai spus fostul fotbalist român.

Ce a spus Gigi Becali despre decizia lui „Il Luce” de a nu-l convoca pe Bîrligea

Gigi Becali crede că Lucescu a greșit când nu l-a convocat pe Bîrligea la națională, dar totodată jucătorul în vârstă de 24 de ani dispune de mult timp pentru a fi inclus în lot.

„(n.r. Merita Bîrligea să fie la națională?) Eu văd lucrurile valoric. Dacă un jucător costă 2 milioane, peste, 2,4 milioane… Dădeam și 3 milioane. Când îl văd că scapă, la el nu am nicio emoție, știu că dă gol. S-a văzut intrarea lui în locul lui Miculescu. S-a schimbat tot jocul echipei.

Lui Lucescu nu îi zici. Îi dai lecții lui Răzvan Lucescu, dar nu lui Mircea Lucescu (n.r. râde). Eu pun la îndoială, dar nu pot să spun, că e Mircea Lucescu. Fiecare om are simpatiile lui. El a mai fost rapidist, a fost pe la Rapid, e mai prieten cu Șucu. (n.r. De Pașcanu ziceți?) Zic și eu așa… Când e vorba de Lucescu nu o să zic niciodată nimic. Cu prietenia m-am scăpat, nu trebuia, trebuia să îmi mușc limba.

Nu îl vedem, toată lumea, pe Bîrligea, ce fotbalist e? O să îl ia probabil, sută la sută îl va lua. Orice om are o doză mică de orgoliu. A dat 2 milioane pe el, nu îl iau la națională. Fără intenție, în subconștientul lui.

Zic acum! Greșește! Cum să nu îl iei pe Bîrligea?! Dacă cineva ți-l bate pe băiatul tău nu te superi? Are timp Bîrligea să ajungă la echipa națională”, a spus Gigi Becali la DigiSport.

Lotul convocat de Mircea Lucescu pentru duelurile cu Cipru și Lituania

PORTARI

Florin NIȚĂ (Damac | Arabia Saudită, 26/0), Horațiu MOLDOVAN (Sassuolo | Italia, 11/0), Ștefan TÂRNOVANU (FCSB, 2/0)

FUNDAȘI

Andrei RAȚIU (Rayo Vallecano | Spania, 23/1), Cristian MANEA (FC Rapid 1923, 25/2), Andrei BURCĂ (Baniyas | EAU, 33/1), Radu DRĂGUȘIN (Tottenham | Anglia, 23/0), Virgil GHIȚĂ (Cracovia | Polonia, 1/0), Alexandru PAȘCANU (FC Rapid 1923, 0/0), Nicușor BANCU (Universitatea Craiova, 41/2), Alexandru CHIPCIU (Universitatea Cluj, 45/6)

MIJLOCAȘI

Deian SORESCU (Gaziantep | Turcia, 19/0), Dennis MAN (Parma | Italia, 30/8), Nicolae STANCIU (Damac | Arabia Saudită, 76/15), Răzvan MARIN (Cagliari | Italia, 61/7), Marius MARIN (Pisa | Italia, 24/0), Darius OLARU (FCSB, 22/0), Victor Dican (Farul, 0/0), Ianis HAGI (Rangers | Scoția, 41/5), Florinel COMAN (Al-Gharafa | Qatar, 18/1), Valentin MIHĂILĂ (Parma | Italia, 26/5), Alexandru MITRIȚĂ (Universitatea Craiova, 20/4)

ATACANȚI

George PUȘCAȘ (Bodrum | Turcia, 45/11), Denis ALIBEC (Farul Constanța, 40/5), Denis DRĂGUȘ (Trabzonspor | Turcia, 17/4)

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Echipa nationala





pixel