Superliga Romaniei Daniel Bîrligea, noul jucător al celor de la FCSB! Ce sumă îi datorează Gigi Becali lui Neluțu Varga

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Patronul „roș-albaștrilor” a anunțat cooptarea atacantului clujenilor, Daniel Bîrligea, la echipa FCSB.



Becali: „E un transfer foarte tare, Bîrligea e un jucător de mare valoare”

Finanțatorul celor de la FCSB a anunțat că a ajuns la un acord cu patronul clubului CFR Cluj, Neluțu Varga, în privința transferului atacantului român Daniel Bîrligea.

În căutarea unui jucător de atac pe tot parcursul perioadei de transferuri din vară, Becali s-a arătat nemulțumit de evoluțiile lui Daniel Popa, adus de la „U” Cluj. Dezamăgit de forma acestuia, Gigi și-a îndreptat atenția către Florin Tănase, fotbalistul pe care l-a apreciat în trecut. Totuși, nici Tănase nu a reușit să se ridice la nivelul așteptărilor patronului, după perioada în care nu a mai evoluat la nicio echipă, astfel că Becali a decis să-l transfere pe Bîrligea de la CFR Cluj.

Mutarea s-a realizat pentru suma de 2.000.000 de euro, plus 15% dintr-un eventual transfer al jucătorului în vârstă de 24 de ani. De asemenea, Becali a mai spus că Bîrligea va semna un contract de 5 ani cu FCSB, fiindu-i asigurat un salariu lunar de 25.000 de euro.

„M-am înțeles cu Neluțu Varga, am bătut palma. Știu că este un om de onoare, aşa a fost întotdeauna. Bîrligea vine la FCSB, mâine vine la vizita medicală. I-am dat lui Neluțu Varga două milioane de euro plus 15% dintr-un eventual eventual transfer, la care se mai adaugă nişte bonusuri de perfortmanță. Am luat atacantul pe care mi l-am dorit, în momentul de față cred că FCSB este acoperită pe toate posturile. E un transfer foarte tare, Bîrligea e un jucător de mare valoare.

I-am dat lui Bîrligea un salariu de 25.000 de euro lunar, mâine vine să facă vizita medicală. V-am promis că fac o echipă de Liga Campionilor, dacă nu s-a putut anul acesta, o fac anul viitor. Și până la urmă tot voi ajunge cu FCSB în Champions League”, a spus Becali, potrivit Fanatik.

Potrivit Transfermarkt, cota de piață a lui Daniel Bîrligea este de 1,6 milioane de euro.

Ce spunea CFR Cluj, după primele declarații ale lui Becali privind transferul lui Bîrligea

„E foarte greu să dai un jucător foarte bun, pe care te-ai bazat, să-l dai unui club cu care te lupți pentru îndeplinirea unui obiectiv, mai ales în contextul în care ai oferte mai bune pentru acel jucător. Este foarte important ce își dorește jucătorul. Nu este suficientă oferta către club, ci foarte, foarte important e ce își dorește FCSB să facă. 

Noi suntem deschiși să transferăm orice jucător, vezi istoricul Rapidului într-o situație în care era pe o pantă ascendentă. Faptul că a avut o stagnare nu s-a cauzat în urma transferulurilor făcute de la CFR Cluj la Rapid. Toți jucătorii care au mers au demonstrat, Braun, Petrila, Krasniqi, Dugandzic. 

Dacă FCSB l-ar lua pe Bîrligea, noi am avea șanse mici la campionat. Ar fi o forță nu doar în România, ci și în plan euroean. Birligea duce mult, are un caracter puternic (n.r - referitor la eventualele critici ale patronului Gigi Becali).

El, chiar dacă rata ocazii, era consecvent și nu întâmplător a ajuns să înscrie atâtea goluri. Are o ambiție incredibilă și îl motivează o întâmplare nefericită anterioară. Trebuie analizat. Din punctul meu de vedere, FCSB ar fi mult, mult mai puternică cu un atacant de nivelul lui Bîrligea”, a spus președintele CFR Cluj, Cristi Balaj.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel