Fotbal Dan Șucu se gândește la restructurări masive în cadrul clubului giuleștean: „Nu e doar Bergodi de vină!”

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Acționarul majoritar al clubului Rapid București a anunțat că eșecul în lanț, suferit de echipa vișinie în play-off, se datorează tuturor celor implicați în proiectul giuleștean.



Nu doar Bergodi trebuie să plece de la club, potrivit lui Șucu

Cristiano Bergodi și clubul Rapid București s-au despărțit amiabil, în cadrul zilei de marți. Clubul a fost cel care a anunțat încetarea colaborării, printr-o postare pe Facebook.

După patru înfrângeri din tot atâtea partide în play-off, oficialii giuleșteni nu se grăbesc în ceea ce privește alegerea unui tehnician pe banca Rapidului. Rapidiștii caută un nou antrenor principal, însă acesta nu va fi adus în Giulești până la finalul actualului sezon. Victor Angelescu a anunțat că echipa vișinie va fi condusă de Adrian Iencsi și Bogdan Lobonț, în cele șase etape rămase.

Victor Angelescu a declarat că Bogdan Lobonț va fi noul antrenor principal de facto de la Rapid, până când clubul va găsi o nouă soluție pentru echipă.

„Bogdan a mai fost antrenor principal. Responsabilitatea va fi la Bogdan. Asta nu înseamnă că am abdicat. Vrem să începem cu un episod de la zero. Nu ar fi corect să punem pe cineva acum, să îl expunem!”, a transmis Victor Angelescu.

Cu toate acestea, Dan Șucu a anunțat că dorește să restructureze din mai multe puncte de vedere clubul de fotbal. Acesta a declarat că este nevoie de modificări importante în toate structurile Rapidului:

„Singura mea preocupare este să întăresc structura sportivă a clubului. Director sportiv, scouting, parte medicală, chiar și mai sus, președintele, chiar și noi, acționarii.

Ok, Bergodi ca Bergodi, dar antrenorul și staff-ul sunt doar prestatorii de servicii. Nu e doar Bergodi de vină! Dacă a pierdut vestiarul, noi trebuia să fim acolo. Clubul este clientul, el e responsabil, el trebuie să intervină când lucrurile nu merg bine!”

„Trebuie mai multă fermitate, mai multă structură. Prea mulți băieți buni la ei acasă”, a declarat Dan Șucu, potrivit DigiSport.

Mesajul oficial al clubului Rapid București

„FC Rapid s-a despărțit de comun acord de antrenorul italian Cristiano Bergodi, după o serie negativă de patru înfrângeri consecutive, în primele patru etape ale Play-Off-ului. În urma acestor rezultate, Rapid a coborât pe poziția a cincea, la un singur punct în fața lui Sepsi OSK, ultima din Play-Off. De asemenea, în Giulești nu vor continua Luigi Ciarlantini, antrenorul secund, și Ionel Colonel, preparatorul fizic, ambii făcând parte din staff-ul lui Bergodi. Le mulțumim celor trei pentru momentele frumoase și le urăm mult succes în continuare! Interimatul va fi asigurat de Bogdan Lobonț, alături de Adrian Iencsi și Ciprian Niță”, au transmis reprezentanții echipei Rapid București, într-un mesaj postat pe pagina oficială de Facebook.

Cristiano Bergodi a venit la echipa din Giulești la începutul actualului sezon al SuperLigii. Antrenorul în vârstă de 59 de ani a atins 37 de meciuri pe banca vișiniilor, înregistrând 16 victorii, 12 remize și nouă înfrângeri.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel