Superliga Romaniei Dan Şucu, primele declaraţii după instalarea lui Marius Şumudică pe banca Rapidului. "Eu sunt cu energia la minim, dar Marius a promis să readucă optimismul"

Data actualizării: | Data publicării:

Marius Şumudică este noul antrenor al celor de la Rapid Bucureşti. Dan Şucu a făcut primele declaraţii după această numire. 



"Văd numai zâmbete. Asta e bine. Eu, în ultima vreme, mă simt cu energia la minim. Dar Marius ne-a promis tuturor că va reuşi să readucă energia, optimismul. Suntem cu toţii aici ca să îl sprijinim. Locul Rapidului nu este unde suntem acum în clasament. Asta e evident. Lucrurile bune care se întâmplă în club nu îşi pot arăta cu adevărat contribuţia până când zona sportivă nu ajunge la locul pe care îl merită. Bine ai venit, Marius!", a declarat Dan Şucu. 

Marius Şumudică: Vreau să vorbesc mai mult pe teren

"Sunt clipe pe care probabil le trăieşti rar în viaţă. M-am întors acasă! Am avut o surpriză. Nici nu ştiu dacă o pot numi surpriză. Din ceea ce vedeam din exterior că se întâmplă la Rapid, cred că am găsit un club extraordinar de bine structurat în toate segmentele, cu oameni care îşi fac treaba pe fiecare palier, ceea ce unui antrenor îi dă liniştea de a lucra şi de a se ocupa de partea tehnică. Într-un final, rezultatele vor fi pozitive. Mă bucur. Ieri a fost una dintre cele mai frumoase zile din cariera mea, din viaţa mea profesională. Am ajuns la clubul pe care îl iubesc, unde am trăit cele mai mari performanţe ca jucător. Nu mi-am ascuns niciodată dorinţa de a performa şi ca antrenor. Îmi doresc ca rezultatele să vorbească. Asta e cel mai important. De foarte multe ori, vorbim mult şi facem puţin. Eu încerc să vin alături de aceşti oameni foarte bine pregătiţi. Îi mulţumesc domnului Şucu, domnului Angelescu. Pe Vio îl cunosc foarte bine, am fost colegi, l-am şi antrenat o perioadă scurtă. Avem tot ce ne trebuie ca să facem performanţă. Eu vreau să vorbesc mai puţin. Să vorbesc mai mult pe teren, cu staff-ul, cu băieţii. E un timp foarte scurt, dar nu trebuie să avem alibi-uri şi să scoatem maximum din cele două meciuri până la pauza pentru echipa naţională, când vom avea o pregătire centralizată şi vom pune la punct partea fizică", a declarat şi Marius Şumudică. 

Obiectivele pe termen scurt ale lui Şumudică 

"Mă repet, este o senzaţie unică să revin la Rapid. E ca şi când te întorci după o lungă perioadă în sânul familiei. Te simţi bine alături de cei cu care lucrezi, alături de suporteri. Lumea trebuie să înţeleagă că suntem un tot unitar. Fiecare să îşi facă treaba pe segmentul lui. Ultimii 7 ani am activat în străinătate, cu excepţia celor 7 etape la CFR Cluj. Găsesc un club bine structurat aici, nu mai există scuze, nici din partea staff-ului, nici a jucătorilor. Trebuie să existe o ascensiune. Asta pică pe umerii mei. Cu siguranţă, o să îl vedeţi pe acelaşi Şumudică, în sensul de agresivitate, motivaţie, în relaţia cu jucătorii. Sper ca rezultatele să fie cele pe măsură. 

Referitor la obiectiv, am stabilit că trebuie să calificăm echipa în playoff. După care vom vedea. În opinia mea, în momentul în care începe playoff-ul, e alt campionat. Mai avem 24 de jocuri şi trebuie să scoatem maximum din aceste meciuri", a declarat Marius Şumudică. 

Şi-a călcat Dan Şucu pe inimă pentru aducerea lui Şumudică la Rapid?

"Faptul că este rapidist şi că ştie spiritul Rapidului este frişca de pe tort. Tortul principal este competenţa, dar şi rezultatele avute până acum ca antrenor. Am avut un număr de discuţii în care am încercat să ne cunoaştem punctele de vedere. I-am explicat că e prima noastră opţiune ca antrenor român, dar aveam şi opţiunea de a încerca un antrenor străin. Am încercat, am văzut, am ajuns la concluzia pe care o ştiţi, iar apoi am revenit la prima noastră opţiune. Şi ne-a părut bine că a fost disponibil şi a dorit să vină să antreneze Rapidul. 

Nu a venit mai devreme pentru că am optat pentru un antrenor străin. Am dorit un antrenor străin cu un anumit CV, care să ne dea încredere că putem face ceva cu adevărat deosebit. Dar ne-am întors la prima noastră opţiune de antrenor român", a completat Dan Şucu. 

"Eu am relatat discuţia cu dl Şucu în presă. La momentul respectiv, mi-a transmis că a plecat pe un drum. În momentul în care a vrut să mă cunoască, să vorbim, să vadă ce ştiu. Toate discuţiile au fost constructive. Mi s-a spus de la început că dânsul a plecat pe un drum, de a angaja un antrenor străin, după care va veni ziua când eu voi antrena Rapidul. Ăsta e adevărul", a spus şi Şumudică. 

"Ca să ne înţelegem, domnul Şumudică nu a fost niciodată o variantă suplimentară. Dacă s-a pus problema unui antrenor român cu experienţă, oferta noastră principală a fost pentru domnul Şumudică. Nu este o variantă de rezervă. Nu! Am discutat asta împreună şi acel lucru s-a întâmplat. Pentru mine, seriozitatea e modul în care poţi ajunge la un rezultat. Lucrurile nu se mai schimbă când ai ajuns la 60 de ani, eu asta am învăţat", a încheiat Dan Şucu. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel