Superliga Romaniei Dan Șucu face anunțul! Până când rămâne Marius Șumudică la Rapid

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Acționarul majoritar al clubului de fotbal FC Rapid a discutat despre evoluția valorii jucătorilor giuleșteni în ultimii doi ani, dar și despre mandatul lui Marius Șumudică pe banca tehnică a echipei.



Banca tehnică a Rapidului a fost preluată de Marius Șumudică după primele șase etape ale stagiunii 2024/2025, în care nord-irlandezul Neil Lennon nu a reușit să aducă nicio victorie.

Chiar dacă a obținut două rezultate pozitive în acest sezon, Marius Șumudică nu a reușit încă să bucure fanii echipei în Giulești, stadion pe care „alb-vișinii” evoluau aproape fără greșeală în alte sezoane.

După două înfrângeri pe banca giuleșteană, s-a vehiculat plecarea lui Marius Șumudică, cel care a dezmințit, apoi, potențiala despărțire de club. Astfel că plecarea lui „Șumi” de la Rapid nu se va întâmpla prea curând, doar dacă antrenorul decide contrariul, întrucât acționarul majoritar al clubului a dat asigurări că el, alături de ceilalți membri ai conducerii, va aștepta ca tehnicianul să își ducă la bun sfârșit mandatul.

Marius Șumudică e „competent, experimentat, dedicat și iubitor al Rapidului”

„N-am intrat niciodată într-o competiție pe care nu mi-am dorit s-o câștig. Pentru noi, Marius Șumudică e antrenorul Rapidului în acest sezon, cel puțin!

Marius are în acest moment contract cu Rapidul pentru întregul an. Iar în speranța că dânsul dorește, și sunt convins că dorește, noi nu vom face o evaluare a rezultatelor decât la sfârșitul anului. Noi suntem cu toții alături de ei. Cu toții formăm o echipă, cu toții ne sprijinim unii pe ceilalți.

Toți fanii, sunt convins, că înțeleg că Marius Șumudică este aici pe termen lung. Am ales un antrenor competent, experimentat, dedicat și iubitor al Rapidului. Dorim să îi dăm toate șansele de pe Pământ să experimenteze, să facă tot ce găsește de cuviință pentru a ajunge la un rezultat bun.”, a spus Dan Șucu, într-un interviu pentru FC Rapid 1923.

Dan Șucu dă asigurări și explicații fanilor rapidiști: „Sunt absolut convins că putem face mult mai bine. La asta lucrăm”

„Acum doi ani, valoarea echipei era de 12-14 milioane, primăvara trecută era în jur de 25 de milioane, iar acum valoarea primilor 25 de jucători e în jur de 30 de milioane. N-are sens să vorbim că echipa nu are valoare, echipa este extrem de valoroasă. Tot ce avem de făcut este să transferăm această valoare în rezultatele din teren.

Așteptările pe care le am în fotbal le-am mai spus. Faptul că suntem oarecum în întârziere față de ce mi-am dorit este un lucru evident. Este un lucru care mă preocupă în mod serios și care trebuie corectat. Așteptările sunt foarte clare: Rapid nu poate să participe într-o competiție fără să dorească să câștige competiția respectivă. Rapid trebuie să fie una dintre echipele României care participă în cupele europene.

Din punct de vedere administrativ, progresul clubului este unul evident: nu am prea multe lucruri de adăugat. Sunt convins că fiecare dintre colegii mei, care se ocupă de partea administrativă, poate scoate în evidență ceea ce fac și ceea ce își propun.

Din punct de vedere sportiv, rezultatele din ultima vreme nu ne ajută. Este unul dintre lucrurile care ne preocupă în principal. Și e normal să ne preocupe. Atunci când rezultatele sportive nu sunt la nivelul pe care ni-l dorim, toate celelalte departamente nu pot decât să sufere.

Din punct de vedere economic, suntem în graficul pe care ni l-am propus, cu un oarecare setback, care vine tot din nerealizarea a ceea ce ne-am propus pe parte sportivă. Este evident că, în momentul în care lucrurile merg mai puțin bine în partea sportivă, suferă și veniturile din publicitate, și din mărci, este normal.

De partea cealaltă, Rapidul va genera anul acesta, probabil, venituri anuale de aproximativ 9 milioane de euro. Speranța noastră era să mergem spre 10 milioane, dar suntem afectați din cauza modului în care am început sezonul. Cheltuielile vor fi în jur de 12 - 12,5 milioane, adică avem un deficit important în zona aceasta de activitate curentă.

Sunt absolut convins că putem face mult mai bine. Facem multe lucruri bine, sunt absolut convins că putem face lucrurile mult mai bine decât o facem în clipa asta - și la asta lucrăm.”, a mai declarat Șucu.

Șucu nu s-a gândit niciodată la retragerea de la Rapid: „Iubesc Rapidul, copiii mei iubesc Rapidul”

„Nu am avut intenția de a mă retrage, chiar am un mod de a discuta cu ai mei colegi: le-am explicat că întotdeauna, atunci când obosești, trebuie să înveți să te odihnești puțin și nu să renunți. Renunțarea nu face parte din educația noastră și nu cred că vreun rapidist își poate permite să se gândească la renunțare. Învață să te odihnești atunci când ești obosit, dar în niciun caz să renunți!

Iubesc Rapidul și ceea ce este în jurul Rapidului, copiii mei iubesc, la rândul lor, ceea ce se întâmplă în jurul Rapidului, iar atât timp cât sunt sănătos și simt că am energia pe care o am în continuare și că pot să fiu, în cea mai mare parte, un exemplu pentru cei mai tineri de implicare, voi fi aici. Dacă nu o să am puterea respectivă, m-aș retrage, deoarece exemplul personal este important.”, a mai declarat el.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel