Superliga Romaniei Dan Petrescu rămâne încrezător, în ciuda înfrângerii cu Universitatea Craiova: „Am câștigat o echipă”

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

CFR Cluj a fost învinsă, pe teren propriu, de formația Universității Craiova, scor 0-2, duminică seară.



Duelul dintre CFR Cluj și Universitatea Craiova, scor 0-2, a avut loc pe Stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj-Napoca, partidă din a treia etapă a Superligii.

Dan Petrescu, suspiciuni la adresa arbitrajului? „Nu se poate să ne arbitreze același arbitru de șapte ani”

Rămași în 10 jucători, CFR Cluj nu a putut face față adversarilor din Bănie, astfel că Universitatea Craiova a reușit să încheie partida din deplasare cu 2-0. Golurile partidei au fost marcate de Koljic, în prima repriză, și de rezerva utilizată Mitriță, într-o ultimă fază a meciului.

Antrenorul ardelenilor, Dan Petrescu, a avut o criză de nervi la finalul primei reprize, după ce Kamara a primit al doilea cartonaș galben și, implicit, a fost eliminat. În drumul spre vestiare, Petrescu a ținut să îi transmită cuvinte dure centralului Marcel Bîrsan.

„În prima repriză am jucat foarte bine, ținând cont că am schimbat 10 jucători. A venit acel cartonaș roșu care a schimbat tot meciul. Primul galben inexistent, al doilea putea să dea și galben și roșu. Dar având în vedere că nu a vrut, era de ajuns un galben.

Cu trei zile înainte de meci, am întrebat cine ne arbitrează, dar știam dinainte. Nu înțeleg de ce cu Universitatea Craiova e delegat mereu același arbitru. De aia am avut acea reacție, nervii. Nu se poate să ne arbitreze același arbitru de șapte ani, când jucăm cu Craiova.

Normal că te influențează dacă joci 11 la 10. Pe final, norocul n-a fost de partea noastră, am avut și bară, și ocazii. Sunt mulțumit de jucători, de atitudinea lor. Am avut o reacție nervoasă la pauză, nu trebuia. La final am încercat să-i liniștesc pe băieți.

Au mai luat galbene, i-am zis (n.r.- arbitrului): `De ce mai stai să dai galbene? Du-te, te rog, înăuntru, lasă-ne să fim supărați`. Mă afectează orice înfrângere, e normal. Presiunea e mare. Ar fi fost altfel dacă dădeam gol pe final și nu primeam pe contraatac. Am pierdut un meci, dar am câștigat o echipă”, a spus Petrescu.

Arbitru: Marcel Bîrsan (București); arbitri asistenți: Radu Adrian Ghinguleac (București), Adrian Vornicu (Iași); al patrulea oficial: Robert Avram (Pitești)

Arbitru video: Cătălin Popa (Pitești); arbitru asistent video: Mihaela Țepușă (Buzău)

Observatori: Marcel Savaniu (Satu Mare) - CCA, Ioan Bogdan (Arad) - LPF.

Pentru CFR Cluj, urmează evoluția în meciul retur al preliminariilor din Conference League, în fața echipei bieloruse Neman Grodno. Partida are loc joi, 1 august, începând cu ora 21:00, în Gyor, Ungaria.

Costel Gâlcă vrea să câștige Superliga

„Știam că va fi un meci greu, am spus-o de la început. Am intrat puțin temători. Bineînțeles că a venit faza cu cartonașul roșu care a schimbat soarta meciului. Pe contraatac au fost ei aproape să marcheze și să ne egaleze.

(n.r. - Este Constantin Gâlcă omul potrivit pentru titlu?) Eu am venit cu acest gând, vrem să ne batem la titlu. Nu e ușor, e începutul campionatului. Atuul nostru este echipa. Vom vedea ce se va întâmpla”, a declarat Constantin Gâlcă, după victoria în fața clujenilor.

Universitatea Craiova va întâlni echipa slovenă Maribor, în partida retur din preliminariile Conference League, joi, 1 august, de la ora 20:00, pe Stadionul Ion Oblemenco din Craiova.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel