Echipa nationala Dan Petrescu, despre șansele României la EURO 2024: „Antrenorul naționalei a creat o echipă!”

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Echipa națională a României va debuta la Campionatul European de fotbal din Germania pe 17 iunie, împotriva selecționatei Ucrainei.



Antrenorul celor de la CFR Cluj a declarat că așteptările suporterilor de la echipa națională a României nu sunt mari, mai ales după remizele albe înregistrate în meciurile amicale cu Bulgaria și Liechtenstein. Totuși, „Bursucul” crede că valul de critici, care a existat și în parcursul de calificare la turneul final, are șanse de a fi minimizat de „tricolori” prin evoluții pozitive împotriva adversarilor din grupa E.

EURO 2024 începe vineri, 14 iunie, echipa de fotbal a țării noastre urmând a debuta la Campionatul European pe 17 iunie, împotriva echipei naționale a Ucrainei. Din grupa României mai fac parte și reprezentantele Belgiei și Slovaciei.

Dan Petrescu: „Toată lumea a criticat jocul, dar suntem la EURO”

„Sunt convins că toată lumea nu are încredere, majoritatea lumiii. Meciurile amicale nu se pun, astea înainte de turneele finale. Și când joci cu echipe care sunt mai slabe, Bulgaria și Liechtenstein, trebuie să îi ataci și ei să se apere.

La EURO va fi diferit, trebuie să ne atace pe noi Ucraina, au jucători individual mai buni ca noi. Sigur ne vor ataca și noi vom juca puțin altfel. Și eu văd cel puțin un rezultat de egalitate, îl scoatem. Și așa va fi în continuare.

Toate trei echipele… individual sunt mai bune, dar antrenorul echipei naționale a creat o echipă! Nu știu dacă celelalte echipe au reușit să fie o echipă. 100% la România antrenorul a creat o echipă, prin această echipă am ajuns la EURO.

Dacă ne uităm unde joacă jucătorii din România și unde joacă ceilalți, e diferență mare! Indiferent cum jucăm și ce facem, dacă ne vom califica, eu zic că ceva lume în stradă va ieși. O să vedeți.

Nu contează cum jucăm. A contat cum a jucat ca să ajungem la EURO? Toată lumea a criticat jocul, dar suntem la EURO. Sper să avem rezultate și o să vedeți că lumea va ieși în stradă.”, a spus Dan Petrescu, citat de DigiSport, în timpul unei conferințe de presă.

Programul României la EURO 2024

- Luni, 17 iunie: România – Ucraina (München, 16:00)

- Sâmbătă, 22 iunie: Belgia – România (Köln, 22:00)

- Miercuri, 26 iunie: Slovacia – România (Frankfurt, 19:00)

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel