UEFA Conference League Dan Petrescu așteaptă ca Neman Grodno să facă un meci mare: „Nu au nimic de pierdut”

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

CFR Cluj va evolua în prima manșă din al doilea tur preliminar al Conference League, astăzi, 25 iulie, în fața bielorușilor de la Neman Grodno.



Dan Petrescu: „Campania de transferuri a început cam târziu”

Antrenorul celor de la CFR Cluj a declarat, în cadrul unei conferințe de presă premergătoare primei manșe din al doilea tur preliminar al Conference League, că adversarul din meciul de astăzi, Neman Grodno, nu va avea nimic de pierdut, mai ales că formația se află în plin campionat deci, implicit, jucătorii au intrat deja în ritmul competiției.

„Neman Grodno este o echipă în plin campionat, a jucat 15 meciuri. Joacă un 4-4-2, sunt agresivi, au același antrenor de opt ani. Ca antrenor să stai opt ani înseamnă că ai valoare. Ei au șansa a doua, nu au nimic de pierdut și dacă noi nu dăm 100%, ne va fi foarte greu. Numai așa avem o șansă să ne calificăm mai departe.

Grodno a jucat cu Steaua, a fost 1-1 și 0-0. Dar atunci era regula golului din deplasare și s-a calificat Steaua. Deci va fi la fel, un meci foarte greu. Eu sunt conștient de dificultatea acestui meci, sper să reușesc să transmit asta și jucătorilor.

Nu e ușor să joci din trei în trei zile. Eu sunt obișnuit, de aia eu am cerut mereu jucători mulți, doi pe fiecare post, ca să fac schimbări fără probleme. Dar campania de transferuri a început cam târziu”, a declarat Petrescu.

Louis Munteanu, aproape să ajungă la CFR Cluj?

„E posibil să mai vină doi-trei-patru jucători în zilele următoare. De Louis Munteanu știu ce știe toată lumea. Adică e aproape de a ajunge la CFR, dar încă nu a ajuns”, a mai spus Dan Petrescu.

Reprezentând un subiect extrem de important la ora actuală, „Bursucul” a comentat și opțiunea ca Gică Hagi să preia echipa națională a României, mai ales că acesta reprezintă prima variantă oficială a Comisiei Tehnice a FRF.

„Normal că Hagi este o opțiune bună pentru postul de selecționer, 100%. Cred că nu e persoană din România care să spună că el nu e persoana potrivită. Nu are nimeni ce să zică împotriva lui Hagi. El a demonstrat și ca jucător, și ca antrenor. Merită din plin. Sper să fie el alesul și el să vrea. Nu știu dacă vrea, eu mi-aș dori, a mai declarat Dan Petrescu.

Totodată, și Andrei Artean, mijlocașul ardelenilor, a declarat că își dorește să câștige joi seara, deși formația bielorusă Neman Grodno este o echipă mai omogenă în acest moment, reiterând ideile antrenorului său.

„Așteptăm acest meci cu multă dorință, multă încredere, pentru că este foarte important pentru noi toți. Cu siguranță, nu suntem la capacitate de 100%, pentru că sunt mulți jucători noi la echipă, așa cum sunt și eu. Iar ca să construiești o echipă durează, nu e așa de ușor. Deci nu suntem 100%, dar sperăm ca mâine să facem un meci bun.

Întâlnim o echipă bună și mai omogenă decât noi. Cred că au și un ritm mai bun, pentru că au jucat deja 15 meciuri în campionat. Dar sperăm ca noi să câștigăm”, a declarat el.

CFR Cluj va primi vizita celor de la Neman Grodno, joi, 25 iulie, începând cu ora 20:30, pe Stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj-Napoca, în prima manșă din turul al doilea preliminar al Conference League.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: UEFA Conference League




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel