UEFA Conference League Dan Petrescu a tras concluziile după eliminarea din Conference League. "Când faci asta, meriţi să ieşi din competiţie"

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

CFR Cluj a pierdut calificarea în grupele Conference League în faţa ciprioţilor de la Pafos, scor general 3-1. Dacă în tur s-au impus cu 1-0, clujenii au fost umiliţi la retur, când echipa lui Vlad Dragomir s-a impus cu 3-0. 



"Consider că Pafos a meritat calificarea. Deşi, dacă noi primeam penalty în tur, cred că era mai greu de întors un 2-0. Însă nu vrem să luăm din meritele adversarului şi să dăm vina pe altcineva. Fundaşii noştri în afară de Camora nu au jucat până acum în cupele europene. Iar nivelul în Europa e un pic mai mare şi s-a văzut, ei au făcut multe greşeli. Iar atunci când faci greşeli meriţi să ieşi din competiţie. Noi am avut doar vreo 3 ocazii şi dacă fructificam la una dintre ele poate era alt meci", a spus Petrescu.

"Adversarii au jucat azi foarte bine, în timp ce noi nu ne-am adaptat deloc, am greşit o pasă în secunda 10... nu ne-am adaptat nici la teren, nici la vreme, la nimic. Le-am făcut două cadouri în prima repriză, pentru că ei au avut două ocazii, aşa ne-am trezit la pauză conduşi cu 2-0. A fost foarte greu să întoarcem. Am schimbat şi sistemul, dar n-a ajutat la nimic. S-a văzut că stau mai bine ca noi. Ştiam valoarea jucătorilor lor, au investit mult în străini. Valoarea jucătorilor lor e mai mare decât a jucătorilor noştri şi asta s-a văzut azi pe teren. Pafos e un adversar puternic, sunt sigur că va face multe puncte în grupe, mai ales acasă", a adăugat tehnicianul.

Petrescu a menţionat că obiectivele clubului rămân acum câştigarea titlului şi a Cupei României.

"Acum trebuie să ne concentrăm pe campionat şi pe Cupă. Astea sunt obiectivele noastre clare în acest moment. Să vedem ce se va întâmpla şi cu lotul, e posibil să mai plece jucători, să mai vină, dar asta vom şti în 7 zile când se încheie perioada de transferuri", a precizat antrenorul, citat de Agerpres.

Florin Prunea e sigur că CFR va vinde dintre jucători 

”Acum, mă trezesc că rămân cu un lot de 30 de jucători și mai sunt câteva zile până se închide perioada de transferuri. 100% va renunța la câțiva jucători de acolo, pentru că nu se mai justifică cheltuielile.

Păi, ce să fac? Îmi fac lot de 30 și ceva de jucători pentru competiția asta, nu pentru campionat”, a declarat Florin Prunea, la Digi Sport Special.

Fostul portar al Generaţiei de Aur nu s-a abţinut şi a criticat şi jocul echipei lui Dan Petrescu. 

”N-aș fi vrut să fiu la emisiune, să comentez un asemenea rezultat și un asemenea joc. Eu am trăit așa ceva cu Craiova, în 1991. Am bătut cu 2-0 acasă, ne-am dus acolo cu soțiile, în vacanță. Am pierdut 3-0. Nu puteam să cred că se va întâmpla așa ceva, de o asemenea manieră.

CFR a fost depășită la toate capitolele, n-am mai văzut o așa echipă îngenuncheată. Putea fi și mai rău. Nu pot să înțeleg. E un șoc. N-aș vrea să fiu în locul patronului, care a mărit bugetul.

Patronul a plătit trei milioane și ceva pentru Louis Munteanu, a adus jucători pe salarii mari pentru această competiție, nu pentru competiția internă. 

Jocul este șocant, maniera în care s-a jucat. Bun, umezeală, dar nu se poate… 28 de grade, nu au fost 35. Tu, ca jucător cu experiență, să nu ai tu o reacție? Nu se poate. Fundașii centrali, deci așa ceva... Kresic nu e la primul joc în care o comite. Aici sunt problemele mari”, a declarat Florin Prunea, la Digi Sport Special.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: UEFA Conference League




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel