Echipa nationala Dan Negru s-a dus la monumentul Generaţiei de Aur şi a dat de pământ cu Generaţia de Suflet

Data publicării:
Facebook Dan Negru
Facebook Dan Negru

Realizatorul TV Dan Negru s-a fotografiat în faţa monumentului Generaţiei de Aur de lângă Arena Naţională şi a criticat Generaţia de Suflet, adică jucătorii care au participat la EURO 2024. 



"I-am căutat aseară pe fotbaliștii din generația de suflet în echipele mari ale Europei din Champions League. Câți jucători români s-au tansferat la marile echipe după Euro? Noi, presa, mereu aserviți senzaționalului am manipulat atunci emoțional publicul și i-am dat ce știam că așteaptă : eroi. Dacă peste 50 ani cineva ar citi titlurile din ziare ar zice că România a câștigat Euro. “Am scris istorie” vuia presa. Una e să nu dezamăgești și alta e să scrii istorie.

Istorie au făcut țări mai mici decât România care au cucerit titlul european, Portugalia, Grecia, Danemarca cu jumătate din populația noastră. Bucuria că batem un județ al Serbiei e tot o păcăleală inventată de trusturile de presă care au dat bani mulți pe drepturile de difuzare și acum își laudă achiziția. Nu existăm în fotbalul mare. Căutați români în Champions League la marile echipe! N-am câștigat o echipă de fotbal ci una de suporteri. Galbenul suporterilor din orașele europene nu a fost despre fotbal ci despre locul nostru în Europa. Fotbalul mai are de așteptat. Și sala de așteptare e mare", a scris Dan Negru pe Facebook.  

Cine a venit cu numele "Generaţia de Suflet" 

După meciul cu Ucraina de la EURO 2024, câştigat de tricolori cu 3-0, jucătorii naţionalei au căpătat renumele de "Generaţia de Suflet". Totul la sugestia lui Edi Iordănescu, selecţionerul de la acea vreme. 

"Referitor la această generaţie, vă rog ceva. Am văzut deja că începe să fie numită în fel şi fel. Sunt antrenorul lor şi vă rog cu toată puterea: Nu o numiţi în niciun fel. Au fost generaţii de aur, au fost extraordinari în trecut, au făcut performanţă. Această generaţie nu reprezintă niciun metal. E generaţia de suflet. E echipa care a pus cel mai mult suflet. Şi ştiu multe din trecut. Suflet ca generaţia asta şi o inimă atât de mare nu a mai fost. Românii trebuie să înveţe să o iubească şi să pună suflet alături de ei. 

Băieţii ăştia au dat multe borne peste cap. Au alergat continuu, până au căzut din picioare. Au făcut un efort fantastic. E meritul lor total şi eu le sunt recunoscător şi sunt mândru de ei", a declarat Edi Iordănescu. 

Niciunul dintre fotbaliştii români de la EURO 2024 nu este implicat în Liga Campionilor în acest sezon. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel