Superliga Romaniei Damjan Djokovic a semnat cu o echipă din Superliga. Fotbalistul era liber de contract

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Jucătorul croat Damjan Djokovic a semnat o nouă înțelegere contractuală pe un an.



Damjan Djokovic revine la CFR Cluj

Jucătorul croat în vârstă de 34 de ani a semnat un contract pe un an cu formația alături de care a reușit să cucerească patru titluri ale Superligii.

CFR Cluj a trebuit să suplinească plecarea lui Karlo Muhar în Arabia Saudită, Damjan Djokovic fiind una dintre variantele agreate atât de antrenorul Dan Petrescu, cât și de finanțatorul Ioan Varga.

„L-am transferat pe Damjan Djokovic pentru un an de zile. Credem că ne poate ajuta, sunt ferm convins că Dan Petrescu va scoate maximum din el. De altfel, Dan mi-a și garantat că Djokovic va fi fotbalistul pe care noi îl știam și care ne-a ajutat să luăm titluri de campioni cu CFR Cluj.

Avem nevoie de experiența lui Djokovic, mai ales că a plecat Muhar. Este un transfer securizat pentru un an și vom vedea după această perioadă dacă lucrurile merg înainte… Dacă el va juca bine, îi vom putea prelungi contractul.

L-am luat liber de contract, nu am plătit niciun ban pentru transferul lui. Salariul este confidențial, nu pot să vi-l spun, dar eu sunt convins că este un jucător care ne va ajuta foarte mult și putem să câștigăm din nou titlul de campioană cu Djokovic pe teren.

Nu mă interesează pe mine ce experiențe a avut la FCSB sau la Rapid, a fost dorința lui Dan Petrescu, iar eu merg pe mâna lui, după cum bine știți. Sunt convins că o să-l facă să mănânce jar, cum se spune, și să redevină fotbalistul de calitate pe care noi îl știm și care întotdeauna s-a simțit ca acasă la Cluj.

Este un transfer foarte util pentru noi, este un jucător de mare valoare, mai ales acum, în condițiile în care ne-au plecat câțiva jucători importanți de la mijlocul terenului, în frunte cu Muhar”, a declarat Neluțu Varga, potrivit Fanatik.

În tricoul celor de la CFR Cluj, Djokovic a înregistrat 152 de meciuri, marcând 13 goluri. Cota sa de piață este de 250.000 de euro, potrivit site-ului de specialitate Transfermarkt.

 

„Capul lui a fost numai la plecare”, spune Petrescu despre Muhar

CFR Cluj a reușit calificarea în play-off-ul Conference League, scor 2-0 la general cu formația israeliană Maccabi Petah Tikva. Antrenorul clujenilor a vorbit după meci și despre plecarea lui Muhar, despre care a spus că era concentrat mai mult asupra noilor experiențe pe care le va întâmpina în Arabia Saudită.

„Era cel mai important meci din acest sezon. Știam că va fi un meci greu. Maccabi s-a antrenat mai mult în această perioadă. Antrenorul lor mi-au spus că au avut probleme cu războiul în Israel, dar s-au antrenat în Bulgaria și România și ne-au pus probleme mai multe decât în tur. Au ținut bine de minge, au pasat bine, dar eu sunt mulțumit de echipa mea. E o victorie importantă pentru club. E important că CFR începe să nu mai ia gol.

Sunt convins că play-off-ul e total diferit. Cu Pafos cred că se va juca. E plin de brazilieni acolo. Știu că au vrut să cumpere jucători de la noi cu două milioane. Înseamnă că au bani! Patronul e din Rusia, au investit mulți bani și vor să ia campionatul în Cipru. Nici Sofia nu e o echipă slabă, vă dați seama că sunt dezamăgiți dacă au luat gol în minutul 90+7.

Mă bucur că am mers mai departe și în patru meciuri din Europa nu am luat gol. Azi, Korenica a făcut cel mai bun meci al lui, dar a ratat mult. E o achiziție foarte bună și îmi place foarte mult. Eu am văzut pe tabletă că a fost penalty la Bîrligea. A fost puțin haos în prima repriză. Am fi meritat și niște cornere, dar bine că a văzut hențul din care s-a dat golul lui Kresic. (n.r - Muhar a plecat?) Da. N-ați văzut? Muhar n-a făcut cel mai bun meci al lui.

Capul lui a fost numai la plecare, cu toate că a fost în teren și ne-a ajutat. Nu mai avem ce să-i reproșăm. Eu sunt în dificultate să găsesc un jucător ca Muhar și Otele. Golgheterii au plecat, au fost practic cei mai buni jucători ai CFR-ului și au plecat. Sava? Marele lui avantaj era că era jucător U21. Acum, Otto este under. Vedem dacă putem să-l băgăm în campionat. Popa este un portar bun, chiar dacă n-a apărat un an la Torino. O să facem un meci amical să vedem în ce formă se află”, a declarat Dan Petrescu, după ce formația sa a acces în play-off-ul Conference League.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel