UEFA Euro 2024 Cuvinte prețioase ale selecționerului spaniol pentru elevii săi: „Tinerii nu văd acești jucători ca pe niște copii răsfățați”

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Spania a reușit să cucerească al patrulea titlu al Campionatului European de fotbal, după cele din 1964, 2008 și 2012.



Selecționerul Spaniei, Luis de la Fuente, a declarat, duminică seara, după victoria cu 2-1 în fața Angliei și câștigarea EURO 2024, că jucătorii săi fac parte dintr-o generație de fotbaliști care reprezintă „un exemplu pentru societate”.

„Cel mai important lucru nu este ceea ce am realizat, ci întregul proces”

„Este vorba despre fotbal, dar acestea sunt valori. Este o generație de fotbaliști care sunt un exemplu pentru societate. Tineri și veterani cu dorință de muncă, solidaritate și camaraderie, tot ce ajută la concurență și luptă pentru a câștiga ceva. Cel mai important lucru nu este ceea ce am realizat, ci întregul proces.

Îl comentez de 44 de zile și acești fotbaliști sunt un exemplu pentru societate, pentru valorile pe care le reprezintă. Nu știu dacă vom schimba ceva în societate, dar tinerii văd acești jucători nu ca pe niște copii răsfățați, ci ca pe niște oameni care au muncit mult”, a declarat selecționerul spaniol dupăfinala de pe Olympiastadion.

„Trebuie să ne felicităm pentru că avem o generație minunată de jucători. Fotbalul evoluează, nu doar sub aspect tehnic. Generația actuală nu este comparabilă cu alte selecționate din trecut. Cei din perioada lui Aragones și Del Bosque erau cei mai buni la acea vreme și erau inovatori. Am evoluat, ne-am adaptat la fotbalul modern și este o schimbare firească”, adăugat el.

„Acest grup de fotbaliști nu se satură să se perfecționeze, să încerce să câștige. Sunt mândru de ei, din prima și până în ultima zi, asta face munca mai ușoară. Mă bucur pentru entuziasmul pe care l-am generat alături de jucători și de colectivul de antrenori. și mă bucur pentru țara mea, pentru Spania, pentru entuziasmul pe care l-am generat”, a mai spus Luis de la Fuente.

Selecționata Spaniei a învins cu 2-1 Anglia în finala EURO 2024 de la Berlin și a cucerit pentru a patra oară în istoria sa titlu de campioană europeană, după succesele din 1964, 2008 și 2012.

Golurile partidei au fost marcate de Nico Williams (47) și Mikel Oyarzabal (87) pentru învingători, respectiv Cole Palmer (73).

Spania are în palmares și un titlu de campioană mondială, cucerit în 2010, în Africa de Sud, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: UEFA Euro 2024




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel