Superliga Romaniei Cuvinte de laudă la adresa lui Zeljko Kopic. Jocul a fost stricat de un lucru important, crede Ciprian Marica

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Dinamo București a reușit să obțină victoria în fața liderului din Superliga, scor 2-1, în a șaptea etapă a Superligii.



Dinamo a reușit să obțină victoria pe teren propriu, în fața celor de la Universitatea Craiova, scor 2-1. „Câinii roșii” au terminat meciul în 9 oameni, după ce Maxime Sivis (58) și Josue Homawoo (82) au fost eliminați.

Ciprian Marica: „Dinamo e o surpriză, nimeni nu se aștepta”

„Sunt rezultate surprinzător de bune pentru Dinamo. Jucătorii au caracter, se sacrifică unul pentru celălalt. Ce înseamnă continuitatea, să îi dai continuitate unui antrenor. Jos pălăria. Eu cred că este în totalitate meritul antrenorului.

Aș minți să spun că mă așteptam la rezultatele astea, dar asta înseamnă să ai un rezultat bun. Hai să nu ne hazardăm și să vorbim de play-off de acum. Campionatul e la început. Cert e că Dinamo e o surpriză, nimeni nu se aștepta.

Întotdeauna au fost meciuri tensionate între Craiova și Dinamo, grele pentru arbitru. Mi s-a părut că nu a influențat decisiv soarta meciului. Gazonul mi s-a părut mult prea moale, probabil a fost udat excesiv. Din păcate, strică calitatea jocului. M-a surprins să îi văd pe Ivan și Baiaram intrând doar 15 minute. Sunt jucători cu calitate, ceva e în neregulă acolo”, a declarat Ciprian Marica, potrivit Fanatik.

Kopic e mândru de jucătorii săi. Gâlcă vrea mai multă atitudine din partea echipei sale

„Băieții au arătat caracter și cred că am meritat cele trei puncte. Am început bine, apoi Craiova a preluat posesia și a controlat meciul. N-a fost ușor. Apoi, a venit primul roșu și am schimbat puțin sistemul, la fel și după al doilea.

Cred că jucătorii mei au arătat cum trebuie să te aperi în inferioritate numerică. Foarte important în derby-uri e să controlezi partea emoțională. Dar încă mai trebuie să ne îmbunătățim la unele lucruri”, a declarat antrenorul lui Dinamo, Zeljko Kopic. 

Pe de altă parte, Costel Gâlcă, antrenorul echipei Universității Craiova, a declarat că dorește ca elevii săi să arate atitudine pe teren, aspect care le-a lipsit în meciul de sâmbătă seară.

„O echipă care joacă mult pe contraatac, cred că și începutul meciului a fost decisiv pentru prima repriză, cel puțin. Am primit gol imediat după ce startul jocului. Nici mingea nu a fost trimisă unde trebuie, am făcut pressing, apoi ne-au prins descoperiți, a avut timp atacantul să se întoarcă și am primit golul.

Al doilea gol, tot după o deviere a noastră, a lui Maldonado. N-am reușit în repriza a doua să fim puțin mai limpezi la minte, să putem să găsim spațiile necesare, să venim cu multe centrări. Am mai avut și acea bară în prima repriză, a lui Mitriță. Mă așteptam să câștigăm și e o lovitură grea pentru noi.

Bineînțeles, când începi cu accidentări (n.r.- ale lui Paradela și Anzor), normal că-ți încurcă tot, îți dă planul peste cap, dar nu e o scuză. Trebuia să câștigăm, să fim mai clari. Am vrut să venim cu mai mulți jucători de atac, să creăm mai multe acțiuni și să le finalizăm mult mai bine.

Muncă multă la antrenamente și mai multă atitudine. Să fim mai organizați și mai pragmatici, astăzi n-am fost. Suntem în etapa a șaptea, îmi doream să plecăm cu o victorie de aici, dar n-a fost să fie. Terenul a fost moale, e normal să fie mai complicat, dar nu e o scuză”, a spus Gâlcă după meci.

Universitatea Craiova a înregistrat prima înfrângere din actualul sezon al Superligii, dar rămâne pe primul loc, cu 14 puncte, în timp ce Dinamo București urcă pe a doua poziție, cu 12 puncte.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel