Superliga Romaniei Cum văd Emil Săndoi și Costel Gâlcă duelul din a IX-a etapă a Superligii. Poli iași primește vizita Universității Craiova

Data actualizării: | Data publicării:
Colaj DCSport/Sursa foto: Agerpres
Colaj DCSport/Sursa foto: Agerpres

Echipa Politehnica Iași va evolua în a IX-a etapă a Superligii în fața celor de la Universitatea Craiova, meci programat duminică, începând cu ora 18:15.



Născut la Craiova, noul antrenor al ieșenilor, Emil Săndoi, debutează pe banca tehnică a echipei într-un duel cu Universitatea Craiova, formație aflată pe locul 2 în clasament, cu 15 puncte. Poli Iași se află pe locul 14, cu șapte puncte obținute.

Totuși, Săndoi se vede optimist înaintea partidei cu elevii lui Costel Gâlcă, chiar dacă a avut puține zile la dispoziție pentru implementarea strategiei sale de joc. Totodată, nici condițiile meteo nu i-au permis acestuia să atingă toate planurile pe care le are de îndeplinit în ceea ce privește echipa celor de la Poli Iași.

Săndoi: „Universitatea Craiova este favorită la câștigarea titlului”

„În cele câteva zile de când am venit la Poli Iași am încercat să îi descopăr foarte bine pe jucători. Vă dați seama, am urmărit toate meciurile din prima ligă, implicit pe Poli Iași, cunosc toți jucătorii din campionat, dar una e când lucrezi efectiv cu ei, poți să mai descoperi ceva calități în plus. E adevărat, mi-aș fo dorit să am mai multe zile la dispoziție până la primul joc, poate și vremea să fie altfel, pentru a ne putea antrena pe cele mai bune terenuri, dar nu a fost așa. Dar trebuie să depășim toate aceste obstacole.

În rest, am găsit jucători cu calitate aici, care pot să facă diferența, i-am văzut la antrenamentele pe care le-am făcut: preocupați, de fiecare dată, să respecte sarcinile jocului - pe posturile lor, și au fost implicați în antrenamente. A fost un lucru îmbucurător pentru mine. Sper ca la ora jocului să fim ok din toate punctele de vedere și să dăm o replică cât se poate de bună adversarului pe care îl întâlnim.

Am mari speranțe în suporterii echipei, spectatorii care o să vină la stadion... Eu cred că vor fi alături de noi și sper din tot sufletul ca prestația noastră să fie una pozitivă. Știm că întâlnim un adversar foarte, foarte bun și sunt convins...sau bănuiesc că va fi un joc complicat. Din punctul meu de vedere, întâlnim adversarul care, în momentul de față, - gândindu-mă și la transferurile pe care le-a făcut - este favorită la câștigarea titlului, mai ales că a reușit să îl păstreze pe (Alexandru) Mitriță în continuare în campionatul nostru, care cred că este cel mai bun jucător din campionat... Aici nu mă joc cu cuvintele.

Asta nu înseamnă că nu vom încerca să anulăm atuurile pe care le au ei. Vom încerca de fiecare dată să punem în valoare calitățile jucătorilor pe care-i avem. Aștept cu nerăbdare jocul de duminică, sper să fie un rezultat pozitiv, au fost situații în care jocurile împotriva Craiovei s-au finalizat pozitiv și la alte echipe (n.r - când am antrenat), cu atât mai mult îmi doresc să am rezultate pozitive și cu Poli Iași.

Nu-mi place să vorbesc niciodată despre ceea ce s-a întâmplat înaintea mea. În ceea ce mă privește pe mine, mi-am dorit de fiecare dată ca echipele pe care le antrenez să fie disciplinate, să fie echipe în care să existe tot timpul un echilibru, indiferent de zonele terenului. Cât s-a putut în aceste zile, am lucrat la acest aspect. Să știți că vom lucra și mai mult după jocul cu Craiova.”, a spus noul antrenor al celor de la Poli Iași, în conferința de presă premergătoare meciului cu Universitatea Craiova.

Gâlcă, precaut înainte de partida cu Poli Iași: „Cu siguranță Iașul cu Emil Săndoi va arăta altfel”

Și Costel Gâlcă, antrenorul celor de la Universitatea Craiova, a prefațat duelul cu Poli Iași din a noua etapă a Superligii. Tehnicianul oltenilor consideră că venirea lui Emil Săndoi la conducerea echipei moldovene va produce schimbări vizibile.

„Va fi un meci foarte greu având în vedere că vin după o înfrângere severă la Sibiu. Au schimbat antrenorul, noi trebuie să fim mult mai consistenți în joc, să marcăm mult mai mult și să fructificăm ocaziile pe care le avem, pentru că în ultimul meci ne-am creat ocazii, dar nu am putut lua cele trei puncte. Cu siguranță Iașul cu Emil Săndoi va arăta altfel.

Trebuie să mergem cu încredere, să luăm cele trei puncte, să facem un meci bun și să concretizăm ocaziile pe care le avem în fața porții. Nu pot să spun că am avut timp să pregătesc meciul cu toți jucătorii, pentru că au fost la echipele naționale, dar este un plus de încredere pentru toți.

Au venit doi jucători importanți pentru noi și sperăm să ne ajute în campionatul acesta, pentru că avem obiective mari. Sperăm să intre cât mai repede în ritmul meciurilor. La un moment dat nu mai credeam în transferul lui Cicâldău, dar cei care au lucrat la acest transfer au făcut-o foarte bine și sunt mulțumit că a venit aici. Sper să intre în ritm cât mai repede. Nu pot să spun dacă avem cel mai bun lot anul acesta, dar noi trebuie să arătăm ca o echipă care se bate la titlu.

Jucătorii importanți pentru mine sunt cei care vin de pe bancă, care pun presiune pe așa-zișii titulari. Trebuie să creștem nivelul de joc în toate aspectele și atunci ei sunt foarte importanți. Noi trebuie să demonstrăm prin jocuri bune și constante, trebuie să arătăm în teren tot timpul că suntem o echipă bună, că am făcut transferuri bune. Vor mai veni jucători pentru că avem nevoie. Dacă spunem că vrem titlul, trebuie să aducem jucătorii care să se integreze în ceea ce vrem noi”, a declarat Costel Gâlcă, în conferința de presă dinaintea partidei cu Poli Iași.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel