Echipa nationala Cum îl vede Adrian Mutu pe Radu Drăgușin, după prestațiile de la EURO 2024

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Fostul internațional Adrian Mutu a analizat evoluția fundașului în vârstă de 22 de ani de la Campionatul European de fotbal din Germania.



Echipa națională a României a părăsit EURO 2024 în faza optimilor, după înfrângerea în fața Olandei, scor 0-3. Totuși, evoluțiile „tricolorilor” din cadrul Campionatului European de fotbal din Germania i-au readus pe fani alături de echipa națională, care nu mai participase la un turneu final de opt ani.

Zeci de mii de români au sărbătorit pe stadioane, dar și pe străzile din Munchen, Koln și Frankfurt rezultatele naționalei de la Campionatul European. În același timp, în principalele orașe din țară, București, Constanța, Iași, Timișoara, Cluj-Napoca, Galați sau Brașov fanii au ieșit pe străzi după ce prima reprezentativă a depășit faza grupelor la un turneu final după 24 de ani.

Despre prestația „tricolorilor” a discutat și Adrian Mutu, care l-a remarcat pe Radu Drăgușin, fotbalist în vârstă de 22 de ani, jucător ce a avut evoluții extrem de bune în toate cele patru meciuri desfășurate la acest EURO.

Adrian Mutu: „Drăgușin a făcut un turneu bun”

Adrian Mutu crede că Radu Drăgușin reprezintă viitorul echipei naționale a României, devenind un lider al acesteia: „Mi s-a părut tot turneul bine. A mai avut și aseară, a crezut că iese mingea, ăla a făcut un gest tehnic extraordinar la golul doi. Incredibil, cum a putut să țină mingea în teren acolo. Toți am fi spus că e afară.

Poate aici Gakpo și probabil mai atent la De Bruyne, restul.. Fără el aseară, scorul era mult mai mare. Nu pot să spun numărul, dar mai luam goluri. Tot turneul, Drăgușin a făcut un turneu bun.

Se maturizează, devine liderul acestei generații, e tânăr. Trebuie să îl și investim cu această postură, e un băiat serios, merită. Avem nevoie de un lider. Chiar dacă nu e prea vocal, eu îl știu pentru că l-am antrenat, chiar eu l-am luat la U21.

E un lider silențios, care se face respectat prin profesionalism, calmitate și ce demonstrează pe teren. El e viitorul naționalei noastre și de la el trebuie să pornim”, a spus Adrian Mutu, potrivit Fanatik.

Viitorul lui Drăgușin la Tottenham, incert?

Fundaşul cumpărat de Tottenham de la Genoa pentru 30 de milioane de euro iarna trecută ar putea schimba din nou echipa, conform presei italiene. 

Potrivit celor de la Siamo Napoli, fundaşul român şi-ar fi exprimat disponibilitatea de a se întoarce în Italia, iar acum se aşteaptă un răspuns din partea lui Ange Postecoglou, care va fi decisiv în ceea ce priveşte viitorul lui Radu Drăguşin. 

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel