Superliga Romaniei Cum decurge recuperarea lui Hromada. "Accidentare atipică pentru fotbal"

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Jakub Hromada a fost achiziţionat definitiv de Rapid, în ciuda faptului că s-a accidentat la umăr şi nu a putut juca pentru giuleşteni în finalul de sezon. 



Dragoş Luţcan, unul dintre antrenorii lui David Popovici, se ocupă de recuperarea fotbalistului slovac şi a spus cum decurge procesul. 

"Suntem în etapa în care el începe să lucreze activ cu umărul operat. Momentan, procesul de recuperare a decurs normal, este în parametrii pe care noi i-am cerut, aşteptăm să progreseze şi să îl ajutăm să se întoarcă cât mai repede pe teren. 

La Rrahmani a fost o recuperare corectă şi foarte bună. Nu mă aşteptam să revină atât de repede în forma în care a revenit. Noi îi putem ajuta pe jucători să ajungă la un anumit punct, dar nu putem garanta că vor reveni şi în forma sportivă cea mai bună. Când a plecat de aici, şi-a continuat recuperarea la el în ţară, a început antrenamentele specifice. Şi când a revenit la echipă a intrat direct în antrenamente. 

Accidentarea lui Hromada este una atipică fotbalului, în sensul în care nu s-a accidentat la picioare. E genul de accidentare din alte sporturi, iar asta ar indica faptul că poate intra mai repede pe teren, ar putea să alerge. E o recuperare mai rapidă. Cu siguranţă este un avantaj mare, pentru că el va putea să alerge. Poate să şuteze, poate face absolut orice cu picioarele. Impedimentul în perioada următoare va fi când va avea dueluri, ca să nu cadă exact în poziţia în care a picat atunci când s-a accidentat. 

Psihicul e şi el super important. Studiile au demonstrat că cei care sunt optimişti se recuperează mult mai repede. Recuperarea făcută de noi e în funcţie de nişte criterii de performanţă şi, cu cât eşti mai curajos să treci de la un nivel la altul, procesul de recuperare avansează mult mai repede", a declarat Dragoş Luţcan, omul care se ocupă de recuperarea fotbalistului slovac. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel