Stiri Cum au reacționat sportivii după încercarea de asasinat a lui Donald Trump: „A încasat un glonț pentru America”

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Donald Trump a fost victima unei tentative de asasinat în cadrul unui miting de campanie în statul Pennsylvania, în urma căruia a suferit o rană la nivelul urechii drepte.



Donald Trump: „Este incredibil că un astfel de act poate avea loc în țara noastră”

Fostul președinte al Statelor Unite ale Americii se afla pe scenă și ținea un discurs, moment în care un tânăr de 20 de ani a tras spre el. Agenții de la Secret Service au intervenit prompt, creând un „scut” în fața lui Donald Trump.

„Vreau să mulțumesc Serviciului Secret al Statelor Unite și tuturor forțelor de ordine pentru răspunsul lor rapid la atacul care tocmai a avut loc în Butler, Pennsylvania. Cel mai important, vreau să transmit condoleanțe familiei persoanei de la Rally care a fost ucis și, de asemenea, pentru familia unei alte persoane care a fost grav rănită. Este incredibil că un astfel de act poate avea loc în țara noastră cu un glonț care mi-a străpuns partea superioară a urechii drepte, mi-am dat seama imediat că ceva nu era în regulă, am auzit un șuierat, împușcături și imediat am simțit glonțul care mi-a provocat o sângerare importantă.”, a spus fostul președinte Donald Trump, pe contul său de Truth Social.

În imaginile care circulă în mediul online, se poate observa modul în care un glonț trece extrem de aproape de capul fostului președinte american, scopul clar al atacului fiind uciderea acestuia.

Reacțiile sportivilor americani

Andy Roddick, fost tenismen american, campion de Mare Șlem și fost lider mondial, a scris: „Am fost împotriva teoriilor conspirației ieri și voi fi împotriva lor mâine. Am fost împotriva violenței politice ieri și voi fi împotriva ei mâine. Dacă nu aveți toate informațiile (nu avem încă), atunci nu fiți iresponsabili.”, referindu-se la întrebările privind veridicitatea tentativei de asasinat.

„Un multimiliardar de 78 de ani ar trebui să fie pe un yacht sau la cursuri de golf. Dar el nu e. E în Pennsylvania și scuipă gloanțe! Candidând din dragoste pentru țara lui! Însănătoșire grabnică, Donald! Dumnezeu să binecuvinteze Statele Unite ale Americii”, a scris Conor McGregor, luptător de UFC.

„Trump a încasat un glonț pentru America”, a transmis Marlon Humphrey, jucător de fotbal american.

„Violența nu merită niciun loc în această lume. Ne rugăm pentru președintele Trump și familia lui. Îi dorim însănătoșire grabnică”, a scris Bryson DeChambeau, jucător profesionist de golf american.

„Nu îmi pasă cât de mult îl iubești sau îl urăști pe președintele Donald Trump, acum nu e momentul să vorbim de politică. Ne rugăm pentru el, pentru familia sa și pentru toată lumea afectată de tentativa de asasinat de astăzi”, a transmis Robert Griffin III, jucător de fotbal american.

„Doamnelor și domnilor, președintele Donald Trump”, a postat Sauce Gardner, jucător de fotbal american.

„Dumnezeu i-a salvat viața lui Donald Trump astăzi”, a scris Enes Kanter, baschetbalist al echipei Boston Celtics.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Stiri




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel