Liga Campionilor Cum arată mingea folosită în competiția Ligii Campionilor din noul sezon

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Au fost prezentate mingile de fotbal care vor fi folosite în competiția Ligii Campionilor din sezonul 2024/2025.



Un aspect clasic pentru mingea din Champions League

Mingile oficiale ale Ligii Campionilor la fotbal pentru competițiile masculină și feminină din sezonul 2024-2025 au fost dezvăluite miercuri, revenind la un aspect mai clasic, dar cu o tehnologie actualizată, informează EFE.

„Aspectul noii mingi a UEFA Champions League ține de simplitatea emblematică, cu celebrele stele sinonime cu turneul, prezentate în negru, în opoziție cu hexagoane albe. Designul clasic este accentuat cu detalii subtile în roșu turbo și galben solar, pentru a oferi mingii o notă modernă, în timp ce o nouă generație de jucători concurează pentru cel mai mare premiu al cluburilor din Europa”, se precizează într-un comunicat de producătorul de echipament sportiv Adidas.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by adidas Football (@adidasfootball)

La rândul său, balonul dedicat Ligii Campionilor feminină „prezintă” aceeași aliniere de stele și hexagoane ca și mingea masculină, dar cu propria sa actualizare grafică.

Pe lângă noul design grafic, mingea încorporează o serie de tehnologii de performanță Adidas, concepute pentru a îmbunătăți precizia și rotirea mingii.

„Cea mai mare scenă din fotbalul european de club merită cea mai bună tehnologie de performanță pentru a sprijini jucătorii de pe teren și a entuziasma fanii din întreaga lume. De aceea, am urmărit fără încetare noi inovații pentru a crea cea mai precisă minge posibilă”, a declarat Nick Craggs, director general global pentru fotbal în cadrul companiei Adidas.

„Lansarea noului balon oficial este întotdeauna o piatră de hotar interesantă pentru fani și jucători, pe măsură ce ne îndreptăm spre un alt sezon interesant. Designul emblematic al acestor noi mingi aduce în minte amintiri ale momentelor magice la care am asistat de-a lungul anilor, în timp ce tehnologia de ultimă oră este un simbol al evoluției constante și al poziționării premium care definește competițiile”, a spus la rândul său Guy-Lauren Epstein, directorul de marketing UEFA.

Noile mingi oficiale vor fi disponibile pentru cumpărare începând de miercuri în magazinele Adidas, magazinele selectate de retail și online.

Nou sistem de tragere la sorți implementat de UEFA

Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) a oferit detalii despre noul sistem automatizat care va fi folosit la tragerea la sorți a primului tur al Ligii Campionilor, Europa League și Conference League, ce va avea loc mâine și poimâine, pe 29 și 30 august, la Monaco.

Această automatizare însoțește noul format al celor trei competiții. În fiecare din ele, 36 de echipe vor face parte dintr-o aceeași „ligă” cu obiectivul de a termina pe primele opt locuri ale clasamentului, care asigură calificarea directă în optimi de finală. Celelalte opt bilete pentru optimi vor fi decise de meciuri de baraj.

Echipele sunt împărțite în patru urne. Fiecare formație va întâlni opt cluburi, câte două din fiecare urmă, cu un meci în deplasare și un meci acasă pentru fiecare urnă. Doar Conference League diferă, cu șase meciuri împotriva a șase echipe, din cele șase urne existente - trei meciuri în deplasare, trei acasă.

Complexitatea unei astfel de trageri la sorți, precum și durata acesteia dacă ar fi fost realizată în întregime manual ca în anii anteriori, când echipele erau împărțite în grupe de câte patru, au determinat UEFA să apeleze la serviciile a două companii pentru a automatiza procesul.

Compania AE Live, specialistă în date sportive și obișnuită cu trageri la sorți automatizate de câțiva ani și la mai multe discipline, va furniza un software care va realiza tragerea la sorți în direct a celor opt adversari ai clubului a cărui bilă tocmai a fost selectată, manual, în bolul așezat pe scenă.

Fiecare din cele 36 de cluburi, începând cu cele din prima urnă, apoi coborând până la urna a patra (sau a șasea pentru Conference League) își va vedea bila extrasă în bol, cu afișarea în timp real a adversarilor.

Calculatorul va trebui să respecte două criterii: un club nu poate juca împotriva altei echipe din campionatul său nici împotriva a mai mult de două echipe din alt campionat. De exemplu, PSG nu va putea juca împotriva lui AS Monaco și nici împotriva a trei cluburi din campionatul Angliei.

Deciziile computerului vor fi imediat controlate de alte două sisteme independente. Totul este verificat și supervizat de firma de audit EY.

Tragerea la sorți ar urma să dureze 35 de minute, aproximativ la fel ca anii trecuți. Fără automatizare, mai mult de o mie de bile ar fi trebuit să fie extrase în 36 de boluri diferite pe o perioadă de trei ore.

Calendarul meciurilor din această fază va fi disponibil sâmbătă, 31 august, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Liga Campionilor




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel