Jocurile Olimpice Cum a reuşit David Popovici să recupereze la 100 m liber. De pe locul 7 pe locul 3 în doar 50 de metri de bazin

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

David Popovici a explicat cum a reuşit să recupereze 4 poziţii în clasamentul cursei de 100 m liber, la finalul căreia a luat medalia de bronz. Popovici era al 7-lea la finalul primei lungimi de bazin, dar a avut o a doua jumătate de cursă absolut incredibilă. 



Finala a fost una formidabilă, cea mai rapidă din istorie, Pan doborându-şi propriul record (46 sec 80/100) şi cucerind aurul în 46 sec 40/100. Argintul a revenit fostului campion olimpic australian Kyle Chalmers, în 47 sec 48/100, Popovici fiind înregistrat în 47 sec 49/100, scrie Agerpres.

David Popovici a explicat care este principalul său atu în lupta cu adversarii. 

"Sunt mai bun pe a doua parte a bazinului. E felul în care știu eu să înot. Nefiind la fel de înalt, de musculos ca adversarii, nu am o plecare de pe loc atât de puternică, nu sunt un sprinter pursânge, dar am mai multă rezistență decât ei, fiind mai subțire. De la antrenamentele pe care le-am făcut în fiecare zi, de la care nu am lipsit, uite că s-a făcut diferența. Am fost la o sutime de locul 2, dar și cel de pe locul 4 la o sutime de mine. Ăsta este sportul, este crunt", a declarat David Popovici la o conferinţă de presă susţinută la Paris.

Rivalitate cu Pan Zhanle 

Înotătorul chinez Pan Zhanle a câştigat proba de 100 m liber şi a doborât recordul mondial la această lungime, reuşind să termine cursa în 46,40 de secunde. 

"Timpul meu nu a fost cel mai bun din lume pentru mine, dar la Jocurile Olimpice un pic mai importantă este poziția. Timpul lui Pan este extraordinar, jos pălăria! Și l-a bătut cu mult (n.r. - 4 zecimi de secundă în minus față de precedentul record). Bravo lui!

Asta înseamnă și mai multă motivație pentru mine și cei care am ieșit în spatele lui, să ne antrenăm și mai tare, și mai bine, să încercăm să-i venim de hac. Asta se anunță pe viitor, o luptă foarte intensă. Se știe. Faptul că el a câștigat acum și modul în care a făcut-o ne va supermotiva pe toți”, a afirmat David Popovici.

"Nu mă gândesc deloc la următoarele Jocuri Olimpice"



Programul campionului olimpic în perioada următoare cuprinde o vacanţă binemeritată, următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice neaflându-se pentru moment în planurile sale.

"Nu mă gândesc absolut deloc la următoarele Jocuri Olimpice, mă gândesc doar la vacanţa care urmează. Mai sunt patru ani, să fim sănătoşi, să fim OK. Pentru Jocurile Olimpice de atunci mă voi gândi atunci când voi începe ciclul de pregătire. Până atunci mai sunt atât de multe competiţii încât nu ar fi foarte înţelept să mă stresez de acum. Muncim patru ani pentru ceva pe care nu îl poţi cronometra pe telefon, nu poţi opri cronometrul ăla la două sutimi sau la o sutime, şi ne batem pentru această medalie. Acum mă simt mai împlinit, pentru că îmi lipsea titlul de campion olimpic, dar asta nu înseamnă că mă voi culca pe o ureche şi gata am câştigat şi nu o să mai înot. Pentru moment trebuie să mă relaxez, trebuie să uit de Jocurile Olimpice, de toate antrenamentele, să uit de antrenor şi el de mine. Trebuie să ne sepărăm puţin şi să mă reculeg într-o vacanţă unde e foarte departe şi foarte cald", a mai spus David Popovici.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel